Fără exces de sebum: cum să combați pleoapele uleioase

Pentru acelea dintre noi care nu sunt binecuvântate cu o piele fără exces de sebum 24/7, pleoapele uleioase sunt o problemă care se va adăuga pe lista noastră zilnică de machiaj. În timp ce look-ul glossy pe pleoape este aprobat pe podiumuri și editoriale, este ceva ce știu că nu îți dorești să ai pe fața ta. Îți poți imagina cum la sfârșitul zilei, fardul să fie intact?

Deși într-adevăr nu există un remediu pentru a opri în întregime producția de ulei (sebumul produs de linia noastră de mișcare este vitală pentru umezeala ochilor noștri), există moduri, obiceiuri și trucuri pe care le poți adopta pentru a menține excesul de sebum sub control:

Tapotează Odată ce te-ai demachiat, ai aplicat toner și ai hidratat, îndepărtează ușor orice urmă de ulei de pe pleoape cu un strat de șervețel facial uscat. Șervețele moi sunt mai rapide în absorbția sebumului și pot intra în orice colțuri și crăpături ale ochilor, comparativ cu prosoapele pentru față.

Crema de ochi non-grasă Rezervă cremele de ochi bogate și grele pentru tratamente peste noapte pe măsură ce dormi. Pentru a îți asigura o hidratare de zi, fără a permite acumularea de sebum, optează pentru produsele de ochi care sunt mai subțiri în consistență și se absorb rapid, fără a lăsa urme uleioase. Acest lucru îți va asigura zona mai uscată, acolo unde intenționezi să aplici machiaj.

Aplică un strat de pudră liberă Înainte de a începe să îți faci machiajul, ia în considerare aplicarea unui strat foarte ușor de pudră (în special pe cea mai apropiată zonă de linia genelor) pentru a absorbi orice urmă de ulei care a rămas chiar după curătare.

Primer matifiant Evită aplicarea fondului de ten pe pleoape, mai ales dacă acesta este pe bază de ulei. Caută un primer matifiant care să îți pregătească pleoapele și să blocheze toate produsele în locul lor. Dacă ai pleoape pigmentate sau vene evidente, ia în considerare amestecarea unei cantități mici de concealer cu primer pentru a anula orice culoare nedorită.

Produse rezistente la apă Optează mereu pentru produse care promit o rezistență îndelungată care rezistă la ulei și apa. Investește într-un rimel și un eyeliner rezistente la apă și folosește doar produse cremoase super rezistente.

#pudralibera #pleoapeuleioase #machiajwaterproof #rezistentlaapa #cremadeochi #excesdesebum