Friptură de vită cu salată caldă de legume în 10 min

Cum a venit anotimpul rece, cum a crescut simțitor nevoia organismului de mâncare consistentă, de puțină cărnică, de ceva mai gras care să ne ajute să facem față frigului. Dar cum spun eu întotdeauna: echilibrul este cheia, în tot și în toate.

Așadar, pot să fiu de acord cu mai multă cărnică, dar aleasă cu atenție și gătită cu și mai mare atenție.

M-am întâlnit cu Prajiturela în bucătăria Zepter, unde am hotărât să vă pregătim ceva gustos, consistent, dar atent pregătit în numai 10 minute.

De ce am ales carne de vită?

Consumul de carne, prin conținutul de proteine ajută la regenerarea tesuturilor și la reglarea funcțiilor vitale din organism, dar și foarte important la formarea anticorpilor – că tot e anotimpul propice bolilor si infecțiilor.

Nu există o cantitate dată a consumului de carne pe persoană…acest lucru diferă de la om la om și mai ales de la gust la gust. Conform nutriționiștilor, porția de carne pe care o persoană adulta trebuie să o consume la o masă ar fi bine să fie de  dimensiunea palmei.

Carnea de vită conține fier, zinc și magneziu, vitaminele B6 și B12…ceea ce înseamnă un sistem imunitar mai puternic, o sinteză a proteinelor și un gust deopotrivă delicios.


Ingrediente – pentru 2 porții

  1. 1 bucată steak de vită

  2. 300 g mix de legume (fasole galbenă, fasole verde, ardei roșu, ardei galben)

Pentru servire:

  1. Piper proaspăt râșnit

  2. Ulei de masline

  3. Otet balsamic

  4. Piper

  5. Susan negru și susan alb

Cum procedam: Punem legumele în vasul rece și îl punem la foc mediu până când capacul semafor ajunge la culoarea verde. Lăsăm la încins la temperatura medie vasul tip grill, adăugăm carnea, apoi punem capacul și asteptăm un minut. Ridicăm capacul, întoarcem și după încă un minut friptura noastră este gata.

Servire: Punem salata pe farfurie, feliem friptura și o adăugăm peste salata caldă. Turnăm puțin ulei de măsline, oțet balsamic, apoi adăugăm susan si piper după gust.

Vasele Masterpiece de la Zepter – o soluție revoluționară și unică.

Aliajul metalic superior 316L al vaselor de la Zepter, tehnologia avansată şi designul inovator permit gătirea fără apă, grăsimi sau sare, astfel încât hrana devine mai gustoasă, dar mai sănătoasă, reţinând aromele, gusturile, vitaminele şi proprietăţile nutritive naturale, cu conţinut caloric redus şi fără substanţe nocive.

Gătirea în sistemul integrat Masterpiece economiseşte energie, hrană, timp, bani şi, cel mai important, are grijă de sănătatea întregii familii.

Ah și avem sigurată ținuta de Mama Boutique, am uitat să vă spun!

Contact

#rapida #oalezepter #vitel #cina #zepter #salata #friptura #legume #mancare #calda #reteta #retete #masacalda #vase #vita