Frumusețea prin somn

Frumusețea prin somn – iată un principiu care funcționează cu adevărat, deoarece, pe timpul nopții, în corpul nostru au loc diferite procese de regenerare la viteză maximă, cu efect și asupra epidermei. Dormind suficient, puteți ajuta mecanismul de reparare a pielii.

Importantă este melatonină, un hormon produs de organism noaptea, ce absoarbe substanțele dăunătoare celulelor, întărind astfel sistemul imunitar. În plus, îmbunătățește calitatea somnului. Pentru a stimula producerea acestui hormon, ar trebui să dormiți pe cât posibil într-o încăpere întunecoasă. Chiar și cea mai slabă sursă de lumină, cum ar fi a deșteptătorului radio, poate influența eliberarea melatoninei. La nevoie, folosiți măști pentru dormit, care nu lasă să pătrundă nici un strop de lumină.

Pentru o relaxare excepțională înainte de somn, puteți folosi uleiuri volatile, precum cele de lavandă, roiniță și rozmarin. O baie caldă, înmiresmată cu arome ale acestor plante, are un efect liniștitor. În plus, apa caldă relaxează și calmează atât fizic, cât și psihic.

PONT: Beți multă apă! Este obligatoriu pentru a avea o piele frumoasă, catifelată. Porția zilnică ar trebui să fie de opt până la zece pahare mari. Astfel, tenul vostru va fi neted și roz, căci toxinele din corp vor fi eliminate mai repede.

#rozmarin #uleiurivolatile #lavanda #relaxare #apa #intuneric #somn #sursadelumina