Hospice Casa Sperantei a inaugurat sectia de pediatrie

Știam de Hospice Casa Speranței și de multele fapte minunate pe care le fac. Nu fusesem niciodată acolo și până nu intri într-un astfel de loc, probabil că nu poți să simți emoția puternică ce definește tot ce se întâmplă într-o fundație cum este aceasta.

Mă înclin în față celor implicați acolo și nu ascund faptul că am plecat cu lacrimile siruind pe față, de durere, dar și de admirație.

HOSPICE Casa Speranței a inaugurat secția de pediatrie cu servicii integrate în cadrul Centrului de îngrijire paliativă din București. Secția este compusă dintr-o unitate cu o capacitate de 8 paturi, un centru de zi, un cabinet de consultații, o sală de stimulare multisenzorială, un cabinet de explorări funcționale, sala de kinetoterapie, Școala HOSPICE, în care activitățile educaționale sunt concepute individualizat pentru creșterea autonomiei personale și a stimei de sine, și va avea și echipă de îngrijire la domiciliu și în spitalele partenere.

Organizația oferă de 10 ani în București servicii gratuite de îngrijire copiilor care suferă de boli incurabile și limitatoare de viață, cea mai mare parte a acestora fiind furnizate la domiciliu și în spitalele partenere. Decizia deschiderii noii secții a fost luată din dorința de a asigura pacienților o îngrijire mai complexă printr-un sistem integrat de servicii, în cadrul centrului HOSPICE din București.

În prezent, HOSPICE Casa Speranței îngrijește în București 220 de copii care suferă de boli incurabile și limitatoare de viață. Numărul pacienților va crește cu 50% în următorii doi ani, când noua secție de pediatrie va funcționa la capacitate maximă. De serviciile noului centru beneficiază nu doar copiii pacienți, ci și familiile acestora, prin servicii de parenting, consiliere psihoemoțională și spirituală, precum și sprijin social.

„Pacienții și familiile lor sunt principala noastră grijă și pentru ei am decis să deschidem noua secție de pediatrie. Ne dorim ca prin acest centru să creștem eficiența îngrijirii în rândul copiilor care suferă de boli incurabile și limitatoare de viață, să oferim servicii de calitate unui număr cât mai mare de pacienți, dar și să accentuăm conștientizarea nevoilor lor speciale. De aceea, am gândit noua secție ca pe un proiect sustenabil pe termen lung. În acest sens, am demarat deja procedura de semnare a unui contract cu Casa de Asigurări și cu consiliile locale pentru obținerea de noi finanțări”, declară Alexandru Pădureanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței. Organizația s-a bucurat de susținerea Kaufland România, care a înțeles necesitatea unei mai bune îngrijiri paliative acordate copiilor care suferă de boli incurabile și limitatoare de viață. Costurile acestui proiect vor fi de 610.000 de euro, pe o perioadă de doi ani. 75% din această sumă este acoperit de Kaufland România, restul fiind furnizat de HOSPICE Casa Speranței.

„Facilitarea accesului la servicii de sănătate complete și de calitate, în special pentru grupuri vulnerabile, reprezintă pentru Kaufland România una dintre direcțiile strategice. Împreună cu HOSPICE Casa Speranței lansăm azi un proiect de suflet prin care ne dorim să readucem speranță, zile cu optimism și zâmbetul pe buzele copiilor și famiilor aflate în situații deosebit de dificile. Sperăm ca acest proiect să atragă cât mai mulți susținători care să înțeleagă nevoile stringente ale copiilor care suferă de boli incurabile”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland România.

„Kaufland este deja un partener strategic pentru HOSPICE Casa Speranței, iar acest parteneriat ne oferă posibilitatea de a crea un nou serviciu, foarte complex și pe termen lung. Un alt proiect rezultat în urma colaborării noastre este proiectul Școala HOSPICE, inițial un program pilot, pe care ne dorim să o implementăm și în HOSPICE Angelus din Chișinău, care face parte din aceeași rețea ca HOSPICE Casa Speranței, Hospices of Hope. Sunt sigur că același lucru se va întâmpla și cu noua secție pediatrică”, precizează Alexandru Pădureanu. Noua secție de pediatrie cu servicii integrate acoperă o arie largă de afecțiuni:

· Afecțiuni incurabile pentru care tratamentul curativ ar putea fi fezabil, dar poate eșua, caz în care ar putea fi necesar accesul la servicii de îngrijiri paliative pe lângă încercările de tratament curativ și/sau dacă tratamentul eșuează; · Afecțiuni în care moartea prematură este inevitabilă, și unde pot exista perioade îndelungate de tratament intensive menite să prelungească viața și să permită participarea la activități normale; · Afecțiuni progresive fără opțiuni de tratament curativ, în care tratamentul este exclusiv paliativ și poate dura mai mulți ani; · Afecțiuni ireversibile, dar non-progresive cu nevoi medicale complexe, care duc la complicații și probabilitate de deces premature.

Personalul medical și nemedical care va deservi centrul de îngrijire pentru copii din București va fi format inițial din doi medici, cinci asistente și o asistentă-șefă, șase infirmiere, un psiholog, un psihoterapeut, un psihopedagog și un kinetoterapeut. Din 1992, HOSPICE Casa Speranței a îngrijit peste 20.000 de copii și adulți afectați de boli incurabile. Ei și familiile lor au primit sprijin atunci când au avut nevoie și au aflat cum își pot păstra demnitatea în fața bolii.

Hospice Casa Sperantei
Hospice 18mai_03
HOSPICE 18mai_06

Salvează

#CasaSperantei #Hospice #Pediatrie #serviciiintegrate