Locuri WoW pentru minivacanța de 1 decembrie

Mai este mai puțin de o lună până la vacanța de Crăciun. Nu suspina prea tare. Facem o mică încălzire pe 1 decembrie.

Joi și vineri (30 noiembrie și 1 decembrie) este liber, așa că numai bine prindem 4 zile pentru o escapadă din oraș. Tot ce trebuie să faci este bagajul, ne ocupăm noi cu idei pentru câteva zile de vis.

Așa că scoate valiza și pregătește-te.

1.Atra Doftana

Locuri WoW pentru minivacanța de 1 decembrie

Sursa foto: Facebook Atra Doftana


Nu foarte departe de București(maxim două ore cu mașina), găsești un loc de poveste. O arhitectură modernă direct în mijlocul munților. Un design avangardist, o pensiune de lux. Cum puține sunt la noi în țară. Pe holurile pensiunii ai impresia că ești la o galerie de artă. Sunt expuse tablouri lucrate de diverși artiști.

Este o liniște desăvârșită. Poți asculta susurul lacului ce trece pe sub ferestre.

Mâncarea este și ea WoW. Ingredientele sunt atât românești, cumpărate de la localnici, cât și internaționale. Bucătăria este condusă de chefi cu experianță în Londra, Paris sau New York.

2.Hadar Chalet

Locuri WoW pentru minivacanța de 1 decembrie

Sursa Foto: Facebook Hadar Chalet


Dacă vrei să uiți de telefonul care sună non stop, de mesaje peste mesaje, de e-mail-uri și tot zgomotul orașului, atunci trebuie să ajungi la Hadar Chalet. Domeniul este situat în creierii munţilor între Crasna şi Gura Siriului, la 900 de metri altitudine.

Departe de orice civilizație, cabana are camere decorate cu șeminee, ferestre deasupra patului pentru a privi stelele înainte de culcare și multe cărți.

La masă primești doar preparate din ingredientele cultivate în ograda proprie.

Dacă vrei să-ți rezervi o cameră aici ar trebui să te grăbești. Se dau ca pâinea caldă.

3.Viscri

Locuri WoW pentru minivacanța de 1 decembrie

Sursa foto: MihaiEminescutrust.ro


Nici nu e de mirare că prințul Charles adoră să vină aici. Viscri te surprinde la fiecare pas. Aici te simți ca într-o operă de-a lui Creangă sau Sadoveanu.

Așezarea săsească îți taie respirația. Case parcă pictate, oameni care îți fac cu mâna ca și cum te-ar cunoaște de-o viață. Satul transilvănean și-a păstrat intacte comorile de sute de ani. Obloane în culori pastelate, uși ferecate ca odinioară.

Aici nu găsești termopane, supermarket-uri sau buticuri cu muzică țipătoare.

Te cazezi în casele sătenilor. Camerele sunt simple, cu mobile veche din lemn. Dar ai toate condițiile ca la o pensiune.

Nu ai cum să ajungi aici fără să guști din bucatele desăvârșite. Gospodinele te întâmpină cu preparate bine dospite din cărți de bucate de zeci de ani.

Biserica fortificată din Viscri este pe locul 5 din 23, într-un top al celor mai frumoase edificii de cult din lume, realizat de publicația The Telegraph.

4.Complexul Harmonie

Locuri WoW pentru minivacanța de 1 decembrie

Sursa Foto: Facebook Complex Harmonie


Vrei o minivacanță romantică? Îți dorești să petreci câteva zile întocmai ca într-un film francez siropos? Ei bine, rezervă o căsuță suspendată în copac.

La cinci kilometri de Predeal, găsești case construite direct între trunchiurile arborilor. Suspendate la 5-6 metri. Paturi cu baldachin, copaci care ies direct din podea, jacuzzi în mijlocul camerei, lumânărele peste tot. Șemineu, vedere înspre crestele munților Bucegi. Și o terasă pentru a te bucura de un apus de soare magnific.

5.Cincșor

Locuri WoW pentru minivacanța de 1 decembrie

Sursa foto: Facebook Cincsor Transilvania


Casa de oaspeți Cincșor este WoW. Acest loc de vis a prins viață dintr-o școală evanghelică. O fostă elevă a școlii este cea care a restaurat-o și a pus-o pe harta destinațiilor pe care nu trebuie să le ratezi.

Clădirea în stil Art Noveau dispune de 5 camere luminoase. Decorate cu obiecte de mobilier în culori neutre, care parcă nu vor să știrbească deloc din frumusețea autentică, nealterată.

Încă de cum intri te întâmpină o bibliotecă grandioasă ce-ți taie respirația, cu sute și sute de exemplare. Dar și o verandă pe care stă timid un pian.

Cele mai bune plăcinte cu siguranță le vei mânca aici. Iar la întorcere poți trece și pe la târgul de Crăciun de la Sibiu care abia s-a deschis.

Tu te-ai decis? Unde îți petreci minivacanța?

#1Decembrie #complexulharmonie #hadarchalet #casutadincopac #vacanta #locurifrumoaseromania #minivacanta1decembrie #minivacanta #atradoftana #cincsortransilvania #printulcharles #viscri #weeekendromantic