Mâncare sănătoasă. Din ogradă direct la ușa ta!

Bio, eco, fără conservanți, fără aditivi. Sunt doar câteva dintre cuvintele pe care le auzim de câțiva ani non-stop.

Supermarketurile au rafturi kilometrice cu produse de acest fel. Industria acestor alimente e pe val. Toată lumea vrea să mănânce cât mai natural, să fie sănătos.

A trecut vremea când tot ce voiam să mâncăm era cât mai colorat și procesat. Ne întoarcem la natură.

În urmă cu ceva ani ai fi dat fără să clipești brânza bunicii pe o telemea ambalată venită din Italia sau Germania. Cu un termen de valabilitate năucitor: 2 sau 3 ani. Sau magiunul făcut la tuci pe un borcan cu etichetă fandosită din Franța.

Acum, tot ce îți dorești este gustul copilăriei. Vrei o supă care chiar să aibă gust de pui, o brânză care să nu fie doar albă ci să și aibă lapte în compoziție. Gemuri delicioase fără zahăr adăugat, ouă cu gălbenuș ca portocalele și legume care să nu aibă gust de plastic.

Și nu trebuie să ai rude la țară care să te ajute cu aceste dorințe. Mai mulți antreprenori au simți nevoia de întoarcere la mâncarea sănătoasă, crescută fără nicio intervenție chimică și și-au deschis magazine online.

Nu e nevoie să faci un drum până la vreo fermă. Totul este online. Comanzi direct de la fermă și primești pachetul la ușă.

Mâncare sănătoasă. Din ogradă direct la ușa ta!

Sursa foto: Facebook Real Foods


Realfoods

La Realfoods ar trebui să nu te uiți pe site-ul lor dacă nu ai mâncat înainte. Sigur ți se va face o poooftă.

Găsești tot ce îți dorești. Batog sau pastramă de crap de la Sulina, icre din Deltă. Ouă de Mihăilești. Cașcaval sau brânză de burduf de Vultureni.

Ți-am făcut deja poftă? Lista continuă. 😊

Tot la ei găsești specialități din brânză cu piper, busuioc, ardei sau chimen. Lapte proaspăt și rulade de cașcaval.

Dacă ai poftă de o supă delicioasă, poți alege dintr-o mulțime de feluri de carne – pui, curcan, berbecuț. Toată carnea vine direct de la producători mici și ferme de familie.

De curând și-au deschis și un magazin fizic în București, foarte aproape de Promenada.

Legume de țară

Pe site-ul celor de la Legume de țară găsești spanac, ceapă, tot felul de amestecuri pentru salată, ridichi, frunze de kale.

Uleiuri – de la cele presate la rece cu ardei, busuioc, cimbru sau rozmarin până la ulei de trandafir sau dovleac.

Tot de la ei poți comanda și niște prăjituri de casă super yummy. Gospodinele de la ferma de aici fac de zor cornulețe cu magiun de prune, fursecuri cu nucă sau plăcinte dietetice cu mere ionatane.

Sursa foto: www.origini.com.ro


Origini

Pe platforma celor de la Origini găsești produse din două ferme: Ferma lui Țane. Ferma situată la aproximativ 120 de kilometri de București, un paradis înconjurat de verdeață. Aici animalele sunt crescute în libertate. Toată ziua colindă plaiurile pline cu iarbă.

A doua locație de unde provin alimentele este Cherhanaua lui Dumitrel. Din localitatea dunăreană Sfântu Gheorghe pleacă în fiecare zi pește proaspăt, sălbatic direct spre casa ta.

De la magazinul Origini poți cumpăra bibilică de curte, pui fraged pentru gătit, piept afumat de rață sau slănină afumată.

De la ei poți cumpăra și gemuri de mure, smochine sau afine.

Bio Dumbrava

La cei de la Bio Dumbrava găsești morcovi, gulii, kale, spanac, ceapă verde, macriș, rucola, chiar și spanac japonez. Da, ai citit bine. Spanac japonez crescut la ferme românești.

Dacă vrei să încerci o cură de sucuri naturale, Bio Dumbrava este o alegere potrivită. Găsești smooothie-uri din morcov, căpșune, mure, sfeclă roșie sau kale.

Ai poftă de o salată de vinete? De la ei poți cumpăra vinete gata coapte la foc de lemne.

Cei de la fermă au pregătit și sosuri tip salsa, pastă de ardei sau zacuscă.

Spor la gătit!

#legumedetara #origini #mancaresanatoasa #biodumbrava #realfoods #legumedelaferma #magazinculegumebio #legumebio