Maruca – universul jucăriilor croșetate

Ionela Lupu are o misiune. Să facă din jucării un tărâm magic și sigur pentru copii. Așa s-a născut ideea Maruca. Un atelier în care se confecționează viitorii prieteni ai copiilor noștri. Din materiale naturale, colorate și vesele. Un univers în care se joacă ursuleți, iepurași, șoricei și pisicuțe.

Spune-mi despre tine. Cu ce te ocupai inainte și cum ai ajuns antreprenor?  Am făcut liceul economic și apoi, firesc, Facultatea de Științe Economice, în Timișoara. M-am angajat în semestrul 2, în anul 5 și am avut o ascensiune destul de rapidă pentru că îmi plăcea ceea ce făceam, logica lucrurilor și că dacă făceai correct, la final te bucurai de un rezultat corect.

Colegele mele spuneau despre mine că sunt “chichiricioasă”. Am locuit în Timișoara 15 ani până în 2005, când ne-am mutat în București. A fost o trecere grea, cu lacrimi și nostalgie. Timișoara era un oraș liniștit, cu oameni liniștiți, mașinile stăteau corect la semafor, nu se grăbea nimeni 😊, iar București-ul era în cealaltă extremă.

Sursa foto: Arhivă personală


Cum a prins viață ideea Maruca?

Am avut o copilărie foarte legată de bunici. În fiecare vacanță (chiar și în studentie!) mergeam, cu sora și fratele meu, la țară, la bunici. Mamaie ne-a învățat să coasem, să tricotăm și să croșetăm. Nu ne-a învățat să țesem, dar eram fascinată de războiul de țesut. Și așa ne-a transmis bucuria lucrului făcut de mână și mândria de a-l purta. Îl transmisese, mai înainte, și mamei mele.

Avea o ladă de zestre în care ținea ii și oprege, poale și niște covoare țesute. Și, lada de zestre a fost cea care mi-a dat ideea și inspirația pentru acest business.

Cine te ajută la confecționarea păpușilor, de unde îți vin ideile?

Jucăriile croșetate sunt niște minunății lucrate manual cu multă pasiune, migală, atenție la detalii și mult drag, de mama mea și de mine. Ne consultăm amândouă referitor la modele, culori, fustite sau pantaloni scurti. Și din acest “brainstorming” apar multe idei, unele sunt încă pe hârtie, stau la rând să se materializeze.

 De ce ar trebui să achiziționeze părinții păpușile Maruca?

Într-o lume o jucăriilor invadată de mult plastic, plumb și alte materiale neprietenoase cu sănătatea copilului, noi suntem o oază valoroasă de calitate și tradiție pentru părinții care își doresc jucării sigure pentru copiii lor. Ele sunt moi, nu conțin părți care pot fi înghițite sau care pot produce copilului răni sau alte neplăceri.

Bucuria este simțită și de către părinți, pentru că au certitudinea protejării sănătății copiilor lor. Jucăriile croșetate Maruca sunt realizate din materiale naturale ca bumbacul, lâna sau fire acrilice soft baby. Pentru umplutură se folosește materialul Super Ball, care are avantajul de a fi hipoalergenic, garantând puritatea și absența microorganismelor. Interiorul jucăriei se menține uscat, moale și fără mirosuri neplăcute.

Sursa foto: Arhivă personală


Cât durează confecționarea unei păpuși, cum le faci și spune-ne dacă se pot face păpuși personalizate?

Spre încântarea copiilor, jucăriile se pot personaliza, pot fi achiziționate piese vestimentare separate astfel încât să poată fi îmbrăcate sau dezbrăcate după cum vrea copilul.

Confecționarea depinde de jucărie; în general, cele mari durează mai mult, dar și modelele Mini sunt foarte greu de lucrat.

Iepurașii, care au plecat în număr mare de la noi, se lucrează cel mai repede, aproximativ 8 ore.

Câte păpuși Maruca își găsesc stăpânul pe an?

De jucăriile noastre s-au îndrăgostit copii și adulți, deopotrivă. Au jucat în filme și reclame TV, au pozat în reviste din țară și străinătate și ne bucurăm de fiecare dată când o nouă jucărie este gata de plecare. Pleacă spre copii aproape 100 de jucării pe an.

Care e preferata fetiței tale și de ce?

Fiica mea face balet de la 3 ani și se putea împrieteni doar cu o altă balerină, șoricica Kate, o delicată cu tutu, poante și un botic alb imaculat.

Ce super-puteri au păpușile Maruca?

Jucăria noastră croșetată nu pleacă singură, ia cu ea toată pasiunea și bucuria pe care le duce în noua ei căsuță la copilul care o așteaptă cu nerăbdare. Se împrietenesc și apoi jucăria își dezvăluie puterile: îl ascultă, îl face să râdă, îi dă încredere, îl ajută să-și înfrângă temerile, îl umple de bucurie și de iubire.

 

Inscriere newsletter 

©2020 by www.wowmom.ro®