#MeToo poate fi și despre tine!

Circulă zilele acestea pe rețelele de socializare, pe internet și la televiziuni campania #MeToo. O reacție apărută după scandalul sexual de la Hollywood în care producătorul Harvey Weinstein este implicat.

Femeile povestesc despre propriile lor experiențe de hărțuire sexuală și abuz, folosind hashtagul #MeToo.

Or să fie întotdeauna două tabere când vine vorba despre acest fenomen. O să fie cei care vor spune: ‘’Doamne! Incredibil, nu se poate așa ceva!’’ Dar și cei care vor face ochii cât cepele și vor întreba: ‘’Auzi, dar cu ce era îmbrăcată!’’ Ca și cum ai avea o marea etichetă pe spate și ar scrie: ‘’E ok! Poți să mă violezi! Azi am hainele potrivite!’’

Iar astfel de campanii nu vor ține mult. Se vor pierde în zilele ce vor urma. Vor apărea alte probleme la orizont. Mâine poate va fi mai important să-ți cumperi o rochie nouă sau să discuți despre vreun serial.

Cele care nu vor uita sunt exact acelea care au suferit. Până nu treci prin așa ceva nu ai cum să știi ce înseamnă. Cele care au simțit scârbă, repulsie, atingeri grotești. Fetele care se vor trezi după zeci de ani că au aceleași coșmaruri, aceleași temeri. Femeile care se vor uita mereu peste umăr, ca nu cumva să se mai întâlnească cu vreun dezaxat.

Nicio armată de psihologi nu te vor ajuta să treci peste așa ceva. Cum ai putea spăla atingerile barbare ale unui individ bolnav?