Mindfulness – curs cu Avi Majumdar

Este în mare vogă conceptul de mindfulness, deşi pun pariu că cei mai mulţi nu ştiu despre ce e vorba exact 🙂 . Este şi mai cool dacă începi să exersezi starea de mindfulness şi există mai multe metode să faci acest lucru. Cel mai uşor reuşeşti prin meditaţie. Pentru că mindfulness înseamnă o stare conştientă de prezenţă.

Mai precis, este neaşteptat de simplu, dar în agitaţia noastră de zi cu zi, nu mai suntem prezenţi.

Nu suntem atenţi la noi, la corpul nostru, la activitatea noastră, la joacă cu copilul (de obicei, eşti cu un ochi în telefon, sau laptop sau cratiţă). Gândim numai în trecut sau viitor şi nu dăm nicio secundă acestei secunde. Despre asta este vorba, despre pauza minţii noastre.

Este complicat să ne oprim gândurile şi nici nu trebuie de fapt. Le putem educa, dându-i treaba minţii să fie atentă la respiraţia noastră de exemplu.

Aseară am participat la clasa demo mindulness organizată de Shiseido SPA cu Avisek Majumdar care a studiat cu celebrul maestru Jon Kabat-Zinn, creatorul conceptului de mindfulness şi fondatorul Centrului de Mindfulness de la Facultatea de Medicină, Universitatea din Massachusetts, SUA.

Clasa a fost o prezentare a cursului ce e pe cale să înceapă, curs ce va fi structurat conform unor module cunoscute la nivel internaţional, cu scopul de a dezvoltă o claritate mai mare şi o capacitate superioară de percepţie şi de acceptare a momentului prezent.

Tehnica folosită, de auto-observare şi introspecţie, are scopul de a ne conecta concret cu “aici” şi “acum”.


Mindfulness, curs cu Avi Majumdar

La clasa demo, am fost prezenţi în jur de 20 de participanţi şi s-au pus întrebări legate de mindfulness, unele interesante, altele care m-au amuzat. Scopul acestui obicei, pentru că după părerea mea, mindfulness-ul trebuie să facă parte din rutina noastră, din life style-ul nostru, nu trebuie să fie unul singur: să poţi să dormi mai bine şi atât (de exemplu), deşi şi acesta este un plus, la fel ca reducerea stărilor de anxietate, a atacurilor de panică, a stărilor nervoase, auto-cunoastere etc.

Cum spunea Avi, de obicei când ţi-ai atins scopul , renunţi şi la meditaţie, ori nu aceasta este ideea. Ţelul final trebuie să fie îmbunătăţirea calităţii vieţii tale, prin conştientizarea momentelor din prezent, controlarea stărilor şi cunoaşterea emoţiilor.

Participarea la acest curs te poate învăţa metode care să te ajute să ajungi la toate aceste capacităţi, însă plăcerea va fi de partea ta să munceşti pentru asta în fiecare zi 🙂

Eu sunt recunoscătoare pentru că nu întâmplător a apărut o persoană în viaţa mea care mă educă în acest sens şi vă spun sincer că deşi nu am timp mereu pentru meditaţie (care mamă are timp în jur de 45 min/ zi fără să-i ceară cineva ceva 🙂 ?), simt schimbări majore în felul în care îmi controlez reacţiile şi chiar timpul. Şi simt că mai am atât de multe de învăţat. Ştiţi vorba aceea: “Cu cât ştii mai multe, cu atât ai senzaţia că ştii atât de puţin”.

Dacã mã întrebati pe mine, meditatia trebuie sã facã parte din life style-ul unei mame fãrã dar si poate. Multitasking-ul cere concentrare, pe care nu mai ai resurse la un moment dat sã o sustii.


Mindfulness, curs cu Avi Majumdar

Pentru înscrieri la cursurile lui Avi, puteţi să sunaţi la: 0040.744.332.286 Recepţie Shiseido Spa.

Această clasă demo va continua prin cursul Mindfulness Based Stress Reduction, 6 clase a câte 90 de minute coordonate și inspirate de instructorul Shiseido Spa Avisek Majumdar. •    23 și 30 ianuarie la 19:45 •    6, 13, 20 și 27 februarie la 19:45

Cursul va fi predat în limba engleză.

Indiferent dacă abia acum descoperi abilitatea de a trăi în momentul prezent sau ai experienţă în mindfulness, e bine să conştientizezi mereu o nouă abilitate de a te raporta la prezent.

Claudia Ş.

#wow #yoga #relaxare #ShiseidoSpa #mindfulness #meditatie