Pampers doneaza scutece Pampers Preemies Protection, special create pentru copiii nascuti prematur

Pampers, un brand Procter & Gamble, a creat primul scutec special conceput pentru bebelusii nascuti prematuri, care cantaresc chiar si sub 800 grame, pe care il doneaza inca din 2018 maternitatilor din Romania


Numarul bebelusilor nascuti prematur ajunge la nivel global, anual, la aproximativ 15.000.000, dintre care peste 17.000 sunt nascuti pe teritoriul Romaniei.


Pentru bebelusii nascuti inainte de termen fiecare zi devine o lupta pentru dezvoltare si supravietuire, avand in vedere ca trupul lor fragil poate cantari chiar si sub 800 de grame.


Somnul reprezinta unul dintre principalii factori care contribuie la dezvoltarea fizica si emotionala a bebelusilor nascuti prematuri.


De aceea dorm cam 97% din timp: sa reuseasca sa se dezvolte si sa ii ajunga din urma, la greutate, pe cei nascuti la termen.


Prin urmare, este crucial ca somnul lor sa fie neintrerupt. Iar pentru asta au nevoie, pe langa un mediu care sa le asigure liniste, caldura si o buna pozitionare, de un scutec care sa le ofere confort si care se potriveasca cu trupul lor firav.


Pentru a raspunde nevoilor lor, Pampers a creat, alaturi de asistentele de neonatologie, scutecul Pampers Preemie Protection in marimea P3 (marime de 3 ori mai mica decat cea a unui scutec normal de nou-nascut).


Acest scutec este rezultatul a 3 ani si peste 10.000 de ore de cercetare a echipelor de experti Pampers, care au colaborat cu peste 100 de asistente de neonatologie.