Povestea rochiei de mireasa

Cu toate bizarele superstiții legate de nunțile făcute în luna mai, anul acesta împlinim primii 7 ani de tineri căsătoriți 🙂 . Parcă a fost ieri și în același timp simt că a trecut mult timp pentru că Wow, mi se pare incredibil câte poate realiza o pereche potrivită în 7 ani de zile.

WoW Rochia de mireasa

Am avut 2 reguli de bază:

– organizarea să fie fun și stress free; – în ideea că peste 10 ani, doar noi ne vom mai aduce aminte de ziua nunții noastre, NOI trebuie să ne distrăm maxim. (Nunta s-a terminat la 08:30 am, n-am dubii despre cât s-au distrat și ceilalți 😛 ) .

Partea mea de organizare cu “frumosul” cum am numit-o, implica aranjamentele florale, rochia de mireasă, invitații și chestii faine.

Dar ca să vezi femeia… că atunci când aud texte cu “pe mine nu mă interesează asta cu maritisu’ “ sau “noi ne înțelegem bine și așa, nu stă fericirea într-un act” …deși aprob din cap că așa e, leșin în sinea mea de râs, pentru că noi ne-am născut să fim mirese!

Cum spune soțul meu, care este genial și îl ador (și mai mult după 7 ani, să știți!) : “Nunta e petrecerea miresei. Noi suntem acolo ca să aibă partener, dar nunta e despre EA! “…Noah, îl ador. Spun asta pentru că nici nu-mi pusese bine pe deget inelul de logodnă că în avion spre casă, aveam 2 Vogue Brides în poșeta :)) .

Și am văzut-o: THE ROCHIA! Era vedeta colecției Manuel Mota – Pronovias 2009…simplă, feminină, fără pietricele, fără sclipiciuri, fără crinolina. Un voal fin, alb și delicat.

Cum am aterizat la București, o prietenă de-a mea deja organiza plecarea noastră la Barcelona pe weekend: doar noi două să cumpărăm rochia de mireasă.

wow rochia de mireasa

Manuel Mota 2009


În 8 pași simpli așa s-a desfășurat acțiunea:

– am căutat toată ziua de vineri THE ROCHIA în magazine, dar numai în unul găseam colecția Manuel Mota 2009. – luat sâmbătă taxiul cu destinația Pronovias Store, probat 11 modele de rochii, inclusiv aceea…pe care am simțit din prima că ea este…daaaaar, aveam numai jumătate de bani 🙁 . – întors la hotel, plâns toată seara, dilema mare. – mă întreabă prietena mea cum ar fi să luăm rochia împreună?!? Ea mai mare ca mine, dar încă necăsătorită (și la momentul acela nici nu avea de gând). – WoW! – duminică dimineață ne-am prezentat la magazin, am cumpărat rochia. – am alergat către aeroport să ne întoarcem acasă. – am venit la business class pentru că prietena mea optase pentru mâncare kosher și Tarom nu avea să-i dea. Am primit porția de mâncare a căpitanului direct de la dânsul 🙂 .

Nici după 7 ani nu-mi vine să cred ce experiență frumoasă a fost.

După nuntă, am respectat pactul făcut și cu tot dragul i-am dat rochia. Nu știu dacă purtat-o vreodată. Între timp, nu mai știm nimic una de alta…știu ce s-a întâmplat, dar nu mai contează. Amintirea e fabuloasă !!!

Am găsit prin deja foarte vechile notițe, un articol pe care l-am scris pentru blogul unei amici impreuna cu complicea mea 🙂 . E minunat sentimentul pe care îl simt acum că-l aveam atunci.

Începeam așa:

“Iubitul meu m-a cerut în căsătorie !  Senzația a fost de stop cardiac combinată cu poziția agățată de piciorul lui (pe veci!) precum fericita din reclama Cosmote. La ce se gîndește o femeie în următoarele 30 de secunde din momentul în care cuvintele lui au fost pronunțate? În mod evident la rochia de mireasă! Există opțiunea de cumpărare clasică a unei rochii de calitate în România, o rochie creață în atelierele Doinei Levintza. Puteam alege și între alți designeri români dar istoria unor ex-miresici era de domeniul sport extrem, într-unul din cazuri nasturii fuseseră cusuți pe rochia deja îmbrăcată de mireasă, în mașină în drum spre biserică, datorită nerespectării termenului de livrare. Pe de altă parte, puteam să optez pentru una din mărcile de prêt-a-porter străine. Din discuțiile cu prietenele, reieșea că cele mai interesante mărci sunt: Vera Wang, în vogă în US și Pronovias. Pentru Pronovias există avantajul prezenței importatorului în București.”

Si pentru ca implinim 7 ani de perfectiune a noastra, sa stii ca: “Te iubesc mai mult ca ieri si mai putin ca maine! “


WoW rochia de mireasa

#casatorie #nunta #pronovias #rochiedemireasa