Provence de Bulgaria, 9 beneficii ale lavandei

Si cum eram in drum spre destinatia vedeta a verii – Grecia (acum ca Turcia nu mai este “sexy” pentru noi familistii din cauza problemelor de acolo), dupa multe dealuri inverzite, undeva pe dreapta in Bulgaria, vad minunatia de camp plin cu lavanda. Absolut fabulos.

Binenteles ca ne-am oprit pentru o scurta sedinta foto. Daca as putea sa va redau mirosul din locul acela mov, ah…delicios.

Iubesc lavanda pentru culoare, pentru miros si pentru toate beneficiile sale.

Mi-am plantat si eu in curte in pamant, dupa doi ani in care am tinut-o in ghivece si nu a rezistat peste iarna. Sunt curioasa cum vor arata boschetii mei la anul in primavara 🙂 . Se pare ca in compoziţia acesteia, au fost identificate peste 40 de componente care nu pot fi obtinute pe cale de sinteză în laborator.

Pana atunci va las sa va delectati cu minunatiile astea de poze si mai jos va spun si cateva dintre beneficiile lanvandei:

Provence de Bulgaria, beneficii lavanda
Provence de Bulgaria, beneficii lavanda
Provence de Bulgaria, beneficii lavanda
Provence de Bulgaria, beneficii lavanda
  1. aurul mov in aromoterapie pentru ca induce o stare de relaxare;

  2. esenta, cea mai buna metoda de inlaturare/ameliorare a stresului si anxietatii, atenueaza simptomele depresiei;

  3. benefica pentru tractul respirator – lavanda usureaza respiratia cand mucozitatile isi fac de cap si ajuta in cazul tusei si a racelii in general;

  4. polifenolii din lavandă au capacitatea de a distruge bacteriile din stomac care sunt responsabile de digestia lenta și

  5. lavanda da gust aparte in bucatarie, la preparareea prajiturilor sau in combinatie cu diverse alimente.

  6. uleiul procurat din planta mov, induce somnul si prin urmare, este adesea recomandat pentru insomnie;

  7. un remediu excelent pentru diferite tipuri de dureri, inclusiv cele cauzate de durerile musculare, muschi incordati, dureri musculare, reumatism etc.

  8. uleiul plantei este benefic pentru caile urinare, deoarece stimuleaza productia de urinasau poate ajuta reducerea inflamatiile vezicii urinare;

  9. consumul regulat de ulei de lavanda ofera rezistenta la boli.

La cultivat lavanda, zic 🙂 !

Claudia S

Salvează

Salvează

#beneficii #lavanda #wow