Rețetă supă de dovleac [video] + 3 beneficii ale acestuia

Știți vorba aceea din popor pe care ne-o spune mamaia de la țară: “grasă și frumoasă”? Eu prefer slabă și sănătoasă. Vedere mai bună, glicemie mică și riscuri cât mai puține.

Motiv pentru care am convocat-o pe Prăjiturela la un video în care să pregătim o rețetă cu dovleac, o minune de aliment, al cărui gust nu sunt tocmai fană, dar aici este și provocarea. Cu ajutorul vaselor Zepter, să mă conving eu pe mine că dovleacul nu este numai sănătos, dar și gustos.


De ce dovleac? Uite 3 beneficii wow ale acestuia:

  1. Reglează glicemia și chiar ajută la slăbire. Este bogat în fibre și protejează mucoasa colonului. Conține vitamina A, care oferă o bună protecție antioxidantă. Persoanele care suferă de diabet se vor simți mult mai bine dacă includ în alimentația lor rețete care conțin dovleac.

  2. Menține sănătatea ochilor și ajută dezvoltarea oaselor. Ca și morcovii, dovlecii conțin carotenoizi, compușii care le oferă culoarea portocalie, unul dintre pigmenți fiind binecunoscutul betacaroten care, deși cu ceva dificultăți, este transformat parțial în vitamina A, oferind astfel un plus pentru sănătatea ochilor. Beta-carotenul din fructe și legume (morcovi, broccoli, piersici, caise, dovleac etc) pe care organismul îl transformă în retinol (un tip de vitamina A) la nivelul intestinului subțire. Vitamina A este esențială pentru o creștere normală, dezvoltarea oaselor şi pentru vedere.

  3. Previne cancerul. Datorită conținutului bogat în fibre, este menținută sănătatea mucoasei colonului. De asemenea, prezența vitaminei A (cel mai mare conținut din familia cucurbitaceelor) ajută la prevenirea cancerului de plămâni sau a cavității orale.

Acestea fiind spuse, ne-am străduit să fim simpatice în video-ul în care am pregătit o delicioasă supă de dovleac în cel mai rapid și simplu mod cu vasul Zepter.

Zepter a conceput un sistem care vă reduce timpul pe care îl petreceţi în bucătărie – eu iubesc asta – timpul scurt petrecut în bucătărie.

Tehnologia revoluţionară oferită de Zepter permite asocierea dintre plita cu inducţie şi radio-control, Termocontrolul radio-digital şi buzzer, pentru un proces de gătire automatizat şi neîntrerupt.

Datorită multisistemului superior Zepter SMART, puteţi ieşi la plimbare, vă puteţi lua copiii de la şcoală, merge la cursul de yoga, la cumpărături, la o cafea cu prietenii, în vizită la vecini, în parc sau oriunde vă face plăcere.

Imaginaţi-vă: mâncarea vă va aşteptă gata preparată, sănătoasă, să vă întoarceţi.

Rețetă supă de dovleac (pentru 6 persoane): 600 g dovleac plăcintar (cântărit curățat), 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras galben, 1 morcov mare, 1 cartof mare (sau doi mici), 1/2 linguriță chimen boabe.

Pentru servire: Coriandru proaspăt, semințe de dovleac, ulei din sâmburi de dovleac, cimbrișor proaspăt, piper proaspăt râșnit, zeamă de lămâie (opțional)

Produse Zepter folosite în video

Oala de 5 litri- Masterpiece Cookware

MICSY – mixer multifunctional. VACSY – aparat de vidarea alimentelor.

ZEPTER EDEL WASSER – sistem de purificare a apei.

Plita Zepter cu inductie si termocontrol.

Farfurii si tacamuri din colectia MASTERPIECE.

Contact

#supadedovleac #oalezepter #wowmom #claudiastirbei #sanatoasa #zepter #mancare #reteta