Sãnãtatea e mai bunã decat toate. De unde ne informãm.

2 noi platforme online care ne vorbesc despre sãnãtate

Mă gândeam zilele trecute că în ciuda cunoştinţelor şi informaţiilor despre lifestyle-ul sănătos, uneori este greu să te menţii în limitele mâncatului decent. Când eşti mereu pe fugă, mereu în trafic, mereu între întâlniri şi dus/luat copiii de la grădi/şcoalã cum să faci să te mai ţii şi de ore fixe de masă?! Dar trebuie, fir-ar să fie!

Am participat în luna martie la mai multe evenimente cu laitmotiv-ul alimentaţie şi stil de viaţă potrivit.

O să va povestesc despre două dintre ele, de la care am plecat nu numai cu un sentiment plăcut, dar şi cu dorinţa de a corecta mai mult felul în care mâncăm şi felul în care trăim. Pentru că realmente nu avem nicio scuză, informaţie existând la tot pasul.

Problema mea majoră şi bănuiesc că şi a voastră este sursa alimentelor. Desi avem supermaket-uri la orice colţ de stradă, mi se întâmplă adeseori să nu am efectiv ce să cumpăr. Etichetele le înţeleg prea puţin şi oricum nu am încredere în ce scriu acolo producătorii. Dar, asta este altă discuţie.

Spuneam că am participat la douã evenimente altfel, dar care promovează buna stare ca rezultat al unei vieţi curate si ne ajutã sã ne informãm corect.

FlorinaBadea.ro  – Blog de viata sãnãtoasã

Florina Badea este o mămică de 2 copii minunaţi, Health Coach certificat internaţional, Ambasador al programului global Food Revolution by Jamie Oliver, blogger, trainer şi mai presus de toate un om fantastic. Ne-am cunoscut la un eveniment şi îmi face plăcere să-i urmăresc activitatea.

La începutul lunii martie am acceptat invitaţia ei la un brunch cu fetele, într-o locaţie foarte drăguţă, D Social Kitchen, un loc prietenos, vesel şi plin de energie bună. Ne-am pus şorţuleţele şi am inceput sa pregatim masa.

Florina ne-a invitat tacticos să (ne) gãtim un mic dejun târziu: ouă poşate cu salată de rucola şi avocado, după care ne-am aşezat la masă, fiecare cu farfuria proprie în faţă şi taca taca taca taca.


Sanatatea e mai buna decat toate. De unde ne informam
Sanatatea e mai buna decat toate. De unde ne informam

Excelent să-ţi începi o zi cu fetele, mâncărică bună şi sucuri naturale delicioase şi să sărbătoreşti un nou început de blog, dar şi de viaţă sănătoasă. Va invit să o vizitaţi pe Florina în căsuţa ei virtuală, pentru că o să va placă. Veți găsi informații wow despre sănătate și wellbeing, despre nutriție în familie, despre sarcinã si perioada urmatoare dupã naștere, despre parenting, despre mișcare, despre călătorii, despre atitudine si relații, despre afecțiuni si tratamente, despre relația cu partenerul de viată, despre viață pur si simplu, cu toate ingredientele ei.

Photo credits: George Ionițã.

WAW – We All Well. www.WaWromania.ro

De curând, Zepter Internaţional a lansat platforma WaW – We all well, împreună cu peste 50 de influenceri, persoane publice şi pieteni ai binecunoscutului brand.

S-a gătit „live”, sub supravegherea Petrei Geriç, chef oficial Zepter International, s-au explicat reţete rapide şi gustoase spre deliciul audienţei, s-au dat premii în produse Zepter celor mai norocoşi invitaţi şi s-a mâncat în stil mediteranean.

Gazdele evenimentului au fost Ramona Oprea, director general Zepter România, şi Alina Dumitru, directorul de comunicare al companiei.

Dincolo de atmosfera absolut încântătoare, mai ales că am avut plăcerea şi onoarea de a stă de vorba despre stilul nostru de viaţă şi despre mentalităţile românilor când vine vorba de alimentaţie cu dna dr. Clara Alexandrescu – medic cardiolog, am rămas după acest eveniment cu informaţii preţioase şi cu convingerea că se poate.

Sanatatea e cea mai buna dintre toate. De unde ne informam.
Sanatatea e mai buna decat toate. De unde ne informam

Se poate să mâncăm/gătim mai bine, să respirăm aer fresh, să bem o apă curată şi să avem grijă de noi. Categoric ţine de alegerile noastre.

Una din cele mai mari realizări ale mele de când colaborez cu Zepter şi de când grija pentru sănătatea noastră este un subiect la ordinea zilei acasă, ţine de faptul că am reuşit ceva ce nu credeam vreodată. Şi deşi va gândiţi că cel mai greu este să-i convingem pe copiii noştri să accepte hrana sănătoasă, o să va contrazic.

Cel mai greu este să-i convingem pe părinţii noştri. Să renunţe la mâncăruri pline de ulei. La alimente pline de zahăr sau sare (încă nu mă pot hotărâ care e mai nociv) şi lista poate fi lungă. Dar se poate.

Am reuşit să-l conving pe tata să accepte o schimbare în meniu. Nu mare :), dar e minunat orice mic pas.

Sănătatea chiar e totul şi deşi sunã ca un clişeu, din păcate am nenumărate exemple în jurul meu care îmi dovedesc că trebuie să prevenim.

Va invit să vizitaţi şi www.WaWromania.ro pentru că pe lângă tips & trics de sãnãtate, o să găsiţi articole interesante scrise de Diana Cosmin şi Victor Kapra.

Sănătate multă!

Claudia Ş

#sanatate #Prajiturela #florinabadea #zepter #lifestyle