Scrisoare către copilul meu

Îți scriu ție. Celui care ești sau care vei fi. Îi scriu copilului ce aleargă în aceste momente în jurul fotoliului, dar și celui care încă n-a prins chip.

Adultului ce va deveni, eroului din jurnalul ascuns în sertar. Îți scriu în timp ce tu dormi, în timp ce am grijă să ai picioarele acoperite. Știu că-ți place!

Eu am venit ceva mai devreme pe lume. Hai să-ți spun ce am descoperit.

Am descoperit că oamenii sunt buni. Poate nu toți. Dar e datoria ta să vezi bunătatea din fiecare. Să spargi măști, să ridici cortine. Fii bun!

Am descoperit că durează o secundă să rupi o prietenie de-o viață și ani să o repari. Măsoară-ți cuvintele întotdeauna.

Am descoperit că cei mai buni prieteni nu sunt cei care te laudă. Sunt cei care te critică, cei care te sună să te certe, care te fac să plângi de furie. Dar totodată știu să te strângă tare în brațe. Au mereu o batistă pentru lacrimi și un pansament pentru suflet.

Alege întotdeauna adevărul. Indiferent de cât doare. Să nu pleci niciodată capul rușinat.

Îndrăznește întotdeauna! Să ai vise mari, să ai țeluri și idealuri. Fă din tot ceva măreț.

Mi-ar plăcea să ai parte de o iubire magică. Să fii înconjurat de bine, de credință, adevăr și prietenie. Să nu ai regrete, temeri, supărări.

Să nu-ți fie frică niciodată. Chiar și atunci când cei de lângă tine se dau cu un pas în spate. Să nu-ți fie frică de necunoscut. Să descoperi. Asta înseamnă viața.

Să nu faci rău voit, să iubești cu toată puterea, să ierți cu toată firea.

Îmbrățisările vindecă. Brațele tale au puteri mari, puteri ce pălesc în fața medicamentelor.

Citește mult. Cărțile sunt porți spre tărâmuri fermecate. În ele vei găsi aliați, eroi, trăiri și experiențe.

Alege o profesie pe care să o descoperi în fiecare zi. O profesie care să te pună în valoare, care să fie îndeajuns de solicitantă încât să scoată tot ce e mai bun din tine. Fii un lider!

Vor fi momente în care viața nu va fi ușoară. Însă asta trebuie să te întărească, nu să te doboare. Vor fi drumuri dificile, uși ferecate. Caută mereu în tine. Vei avea întotdeauna o cheie pentru ele.

Fii serios. Ține-te de promisiuni.

Fii fericit. Călătorește. Adună amintiri, colecționează bucăți de timp. Râzi, dansează până te dor picioarele. Iar a doua zi ia-o de la capăt!

Nu uita: e datoria ta să aduci miracole! Lumea are nevoie de asta. Are nevoie de tine! Lumea îți aparține!

Eu voi fi cel mai bun prieten al tău. Întodeauna!

#copilulmeu #dorintepentrupentrucopilulmeu #cevreaudelacopilulmeu #ganduricatrecopilulmeu #cevreaupentrucopilulmeu #ceiidoresccopiluluimeu #scrisoarecatrecopilulmeu