Spun #Da la șoricei

Nu este nicio surpriză că nu sunt big fan al evenimentelor și cum ieri am avut o zi foarte plină (productivă de altfel) care mi-a mâncat multă energie, așa aș fi fugit la o giugiuleală cu piticii mei acasă…

Dar confirmasem si nu voiam sa ratez ocazia de a o asculta pe Otilia Mantelers, am respirat adânc și am pornit în excursie spre evenimentul Social Moms care avea o temă cool: “Spune DA! Învață cum să crești un copil autonom”. Suntem într-o perioadă interesantă cu puștiul de (proaspeți) 6 ani și încerc să găsesc soluții să trecem cu bine peste, Otilia fiind o WoW mama care imi place si ma inspira maxim.


wow mom social
wow mom

Este asumată, departe de mama perfectă care dă sfaturi din cărți și este realistă. Simt că parenting-ul a devenit o modă înțeleasă greșit de cei mai mulți părinți sau experți care îl vând ca o metodă general valabilă și aplicabilă. Din cea am observat, se folosește (nu de toți, dar de mulți) drept o scuză la lipsa de atenție, de educare și de implicare în creșterea copilului. Total opus de ce presupune de fapt.

Și am ajuns @Social MoMs. Mămici și bebelici mulți și frumoși. Deși nu intenționam să rămân la tot evenimentul, a fost atât de fain că am stat. Știam că Otilia va super, însă și Crina Coliban a fost ge-ni-a-la! Va povestesc și despre ea imediat 🙂 .

O auzeam pe Andreea Esca spunând la un moment dat că ar fi smart să introducem încă de la școală, cursuri de cum să fim părinți mai buni. O idee genială pentru că atunci când devenim părinți intram direct în pâine și exersam în timp real pe copil 🙂 , nu mai spun că uiți multe dintre lucrurile care te deranjau pe tine când erai junior. Dar în condițiile date, mai bine mai târziu decât niciodată – să devenim cea mai bună versiune a noastră ca părinți probabil că este un proces continuu si cred ca trebuie sa ne educam intai pe noi ca sa-i putem educa pe ei.

Otilia e adorabilă în felul în care pune problema, în felul în care te introduce în atmosferă și cel mai important este sentimentul de schimbare cu care te duci acasă. A vorbit despre ce înseamnă autonomia unui copil și despre cum :

– libertatea  = dragoste

– independenta = atenție

– timp special cu copii = DA

Sâmbătă are loc conferința Stima de sine a copilului tău ținută de Otilia Mantelers și vă recomand să mergeți pur și simplu pentru a face lumină în multe dintre situațiile cu copiii voștri. Eu abia aștept și sunt super fericită că nu merg singură 😛 .

-Fac aceasta recomandare pentru că realmente ceea ce propune Otilia dă rezultate și chiar aseară târziu am testat ceva cu copii <3 .

-Nu dau invitații gratis pentru că munca și informațiile acestor oameni merită efortul nostru de a plăti un bilet la eveniment. Va invit asadar la înscrieri aici 🙂 .


12998296_485031848348712_2252011664100174041_o
wow mom social

Buunnn…și conferința a continuat cu “doamna care îi face pe copii să mănânce” 🙂 . Așa se prezintă Crina Coliban. Sincer, mai văzusem un post cu ea pe Facebook la un moment dat și cum am o prietenă cu o fetiță mofturoasă, prezentarea ei a venit la fix. Nu știam la ce să mă aștept când a început. E o tipă mega simpatică, cu atitudine făină și cu un stil de prezentare care îți captează atenția 🙂 .

File 20-04-16 16 33 02

Când mi-am revenit din șocul celor spuse de ea referitor la gesturile stupide care ne-au intrat în reflexele de mamă, am realizat cât de ancorati suntem în viața noastră, că nu observăm niște lucruri absolut evidente. Scăunelul, protecții, castronele cu ventuze și impunerea noastră de ce, cum, unde și când, ucid la propriu pofta de mâncare a copilului.

Nu spun mai multe, pentru că dacă aveți probleme cu alimentația celor mici, v-o recomand cu plăcere si gasiti mai multe informatii aici @www.permisdeparinte.ro.

Am pornit apoi în excursia prin capitală inapoi spre casă cu gândul că trebuie să spun DA mai des copiilor mei… cu toate riscurile meseriei.

La culcare, le-am promis că începând de astăzi, vom avea un timp special (limitat) în care voi spune #da la absolut orice îmi cer. N-am apucat să termin de explicat că deja își făceau o lista în minte.

Până și Anastasia avea planurile făcute.

În seară asta nu mai întârzii. Am fugit să le spun: “DA!” la șoricei.

wow mom

Salvează

#da #eveniment #otiliamantelers