Start-up de succes cu haine pentru copii in pandemie. Povestea Ralu Land


Aceasta perioada ciudata pentru toata lumea, dificila pentru unii, mai relaxanta pentru altii mi-a aratat din nou ca noi suntem cei care ne alegem greul sau entuziasmul.


Asa cum le spun si copiilor, in orice situatie avem intotdeauna cel putin doua variante de a o privi si depinde de noi pe care o alegem.


Asa am vazut si povestea Ralucai, pe care am descoperit-o pe Instagram si mi-a atras atentia placerea detaliilor carora le acorda mare atentie.


Am aflat cu bucurie ca Ralu Land, business-ul ei cu haine superbe pentru copii, create din materiale incredibil de frumoase si naturale, s-a nascut in plina pandemie si se bucura deja o multime de parinti de articolele create de ea.


Asa cum frumos mi-a scris," totul a pornit la inceputul pandemiei cand datorita lock down-ului", a hotarat impreuna cu mama ei sa gandeasca cateva tipare.


Ralu Land – care este povestea brandului si cine este in spatele acestuia?


Ralu Land este visul meu devenit realitate. Am fost intotdeauna pasionata de lucrul facut de mana, fie ca e vorba de pictura , cusut sau crosetat, pentru mine aceste activitati au fost mereu eliberatoare si poate putinele momente in care imi permiteam sa visez, sa ma gandesc oare cum ar fi sa transform ceea ce fac din pasiune intr-o activitate profesionala care sa-mi asigure un venit?


Ralu Land haine pentru copii

In spatele brandului suntem eu si mama.

Ideea de a realiza hainute pentru cei mici mi-a venit, evident, dupa ce l-am nascut pe Sebastian si aveam momente cand vizualizam tinute pentru el pe care nu reuseam insa sa le reproduc cu ceea ce gaseam pe piata.


Atunci am cumparat o cantitate mai mare de tesaturi din care planuiam sa realizez tinute de vara pentru mine si Sebastian.

Am apelat la cunostintele mamei de a concepe tipare si impreuna am realizat cateva modele simple de hainute de care ne-am indragostit!


2. De unde iti vine inspiratia pentru modelele hainelor si ce le face deosebite?


Inspiratia pentru modele vine in primul rand din simplitatea cu care eu vad lucrurile.

Este usor de remarcat faptul ca hainutele realizate de noi sunt practice, minimaliste dar versatile, astfel incat au atras atentia si simpatia parintilor preocupati de lucruri calitative pentru copiii lor.

Faptul ca folosim doar tesaturi naturale este un principiu de baza al conceptului nostru, catre care, din fericire se indreapta tot mai multi parinti din generatia noastra.


3. Care este targetul tau si cum intentionezi sa ajungi la el?


Targetul meu este la fel de minimalist ca si conceptul brandului in sine. Imi doresc ca Ralu Land sa fie alternativa locala a cat mai multor parinti din Romania in ceea ce priveste imbracamintea sustenabila pentru copii.


Daca ar fi sa vorbesc despre un obiectiv pe termen mediu, acela ar fi lansarea site-ului nostru. Doresc ca in timp sa ne pastram caracterul de boutique hand-made, fara a industrializa ceea ce facem, sa coasem cu pasiune si dragoste pentru cei mici.
Ralu Land haine pentru copii

4. Reusesti sa-ti faci planuri de viitor in contextul actual?


Am Lansat Ralu Land odata cu debutul pandemiei si sincera sa fiu am avut momente in care mi-am facut griji ca poate nu era un moment oportun pentru businessuri noi, insa am realizat ca de fapt nu era si cazul nostru.

Nevoia constanta de a achizitiona imbracaminte pentru cei mici se pare ca i-a sprijinit pe producatorii din domeniul confectiilor textile.

Asta imi permite sa-mi fac planuri de viitor, desigur, cum ar fi lansarea site-ului si mutarea intr-o locatie noua, mai spatioasa.


5. De unde putem comanda hainele pentru copii RaluLand?


Hainutele noastre pot fi comandate in momentul acesta prin mesaj privat pe paginile noastre de instagram sau Facebook, insa in curand si pe site, pe care speram sa-l putem lansa oficial pana la sfarsitul anului, poate chiar mai repede!


6. Esti mama...cum mentii echilibrul si armonia intre cele doua roluri de antreprenor si mama?


Primele luni de suprapunere a acestor 2 roluri au fost foarte dificile.

Sebastian era micut si avea nevoie inca de prezenta si atentia totala a unui adult, asa ca eu ma ocupam de afacere atunci cand dormea sau ma ajuta sotul, si noaptea, bineinteles.

Acum avem ajutor dar totusi incerc sa fac cat mai multe lucruri de acasa pentru a-i fi in preajma. Pana la urma acesta a fost motivul primordial pentru care am decis sa-mi transform pasiunea intr-un business.

Imi doresc ca Sebastian sa creasca vazand cum se cladeste un business in familie, sa aiba un sentiment de apartenenta si chiar sa contribuie la succesul sau.


7. Spune-mi cum ai perceput ultimele luni, de schimbari totale, de pandemie?


In ultimele luni m-am gandit mult la cat de recunoscatoare trebuie sa fiu pentru ca ii am pe cei dragi aproape, sanatosi, pentru faptul ca Ralu Land s-a conturat atat de frumos inca de la inceput.

Am simtit nevoia sa multumesc deseori clientilor nostri pentru comenzi si alegerile facute.


In acelasi timp aproape ca am dezvoltat o obsesie pentru sustinerea afacerilor locale si ma intristez atunci cand vad ca in unele domenii de activitate lucrurile aproape ca se sting incet.


Pe de alta parte, cred ca cei ce au putut lucra de acasa in perioada aceasta s-au bucurat de faptul ca au petrecut mai mult timp impreuna cu cei dragi, lucru pe care l-am trait si noi.


Instagram @raluland