Testele de ovulatie! Ce sunt si la ce folosesc?

Te-ai hotarat? A sosit marele moment? Esti pregatita sa devii mama? Felicitari! Este cea mai importanta decizie.


De acum, totul se schimba. Nimic nu va mai fi la fel.

Suntem convinse ca deja ai inceput sa te documentezi despre tot ce inseamna sarcina. Si, evident, totul incepe cu conceptia.


Daca esti hotarata sa devii mama, inseamna ca nu vrei sa astepti prea mult pana cand testul de sarcina o sa indice o valoare pozitiva. 😊


Trebuie sa iti cunosti perioada fertila. Sunt tot felul de calcule pe care le poti face in functie de menstruatie. Insa, de un real ajutor sunt testele de ovulatie. Ele iti indica exact ziua cea mai fertila si astfel cresti sansele de a ramane insarcinata mult mai repede.


Testele de ovulatie seamana cu niste teste de sarcina clasice. Tot de urina se folosesc si ele pentru acuratete.


Pentru a stii data cand poti incepe testarea, trebuie sa cunosti care este durata menstruatiei. Se calculeaza foarte simplu – prima zi de ciclu pana in ultima zi de dinaintea urmatoarei menstruatii.


Daca nu ai un ciclu regulat, te poti ajuta de calendarul menstruatiei din ultimele trei luni.


De exemplu, pentru un ciclu regulat de 28 de zile, perioada fertila va fi la aproximativ 14 zile distanta fata de prima zi de menstruatie.

Mai exact, daca menstruatie a inceput pe 1 februarie, tu ar trebui sa fi in perioada fertila incepand cu 14 februarie.

Ca sa stii cand esti in perioada fertila si cand sa incepi testarea te poti folosi si de numeroase aplicatii pe care le gasesti pe telefon. Ele calculeaza automat, tu trebuie doar sa introduci data inceperii ciclului din ultimele luni.

Testele de fertilitate descopera concentratia hormonului luteinizat, acesta creste semnificativ in perioada de ovulatie.

Nu este recomandat sa faci testul din prima urina de dimineata. Si asta pentru ca hormonul nu este sintetizat si nu va aparea. Cel mai indicat este intre 11 si 3 dupa-amiaza. E suficient sa colectezi urina intr-un recipient curat. Introduci testul pentru cateva secunde si apoi astepti in jur de 5 minute rezultatul.

Aceste teste au o acuratete de 99%.

Daca rezultatul testului este negativ, nu te descuraja. Il poti face mai multe zile consecutiv. Rezultatul pozitiv nu va intarzia sa apara.

Dupa ce testul de fertilitate iti arata un rezultat pozitiv, e timpul sa va apucati de treaba. 😊


Esti in perioada cea mai buna pentru a ramane insarcinata.


Gasesti testele de feritilitate la orice farmacie.


Trebuie sa stii ca un cuplu sanatos are nevoie de 3 pana la 6 luni pentru a concepe. Asta inseamna ca un test de ovulatie pozitiv nu iti garanteaza ca vei ramane insarcinata din prima luna.


Trebuie sa incepi sa te ingrijorezi abia dupa 6 luni. Iar atunci o vizita la medic iti poate aduce explicatiile necesare.

Abia asteptam sa primim vestea cea mare, viitoare WoW MoM!