Top 5 gelaterii child-friendly

Care este cel mai bun sinonim pentru vara? Noi spunem ca inghetata! Ce poate fi mai gustos, racoritor si super delicios?


Desigur, o inghetata!


Dar regulile unei inghetate bune s-au schimbat de cand esti mama. Acum verifici in primul rand ingredientele. Este obligatoriu sa fie naturale, sa nu aiba aditivi, e-uri sau alte bazaconii.

Medicii spun ca inghetata poate fi data copiilor incepand cu varsta de un an. Asta pentru ca el a primit deja suficiente produse lactate precum branza sau iaurturi si sistemul sau digestiv stie sa le digere.


Inghetata asigura aproape 20% din necesarul zilnic de calciu in cazul copiilor. Multe dintre ele, cele sanatoase, au in compozitie si lactate si oua, iar asta inseamna o portie zdravana de calciu.

Si, daca am aflat cateva dintre beneficiile inghetatei, unde putem gasi cele mai cool gelaterii in care sa savuram acest deliciu impreuna cu cei mici?


Noi ne-am documentat, am savurat, incercat si iti impartasim.


Cremeria Emilia

Sursa foto: Facebook Cremeria Emilia


Pe cei de la Cremeria Emilia ii gasesti in Baneasa Shopping City, Afi Palace, in Centrul Vechi, iar de curand au deschis o gelaterie si in Mamaia.

Filozofia lor este urmatoare: Fiecare degustare va fi un moment de pura placere. Destul de convingator, nu?

Folosesc doar ingrediente naturale. Fructe proaspete, oua de tara, lapte biologic si zahar brun.

Toate sunt blendate super lent pentru a face cea mai pufoasa inghetata.

Gasesti la ei peste 20 de sortimente de inghetata. Preferata noastra este cea cu mango, ciocolata belgiana, biscotino si cheescake. Trebuie incercate toate.

Au si mai multe modele de cornete. Super jucause pentru cei mici. Cornetul de cacao sau cel curcubeu arata super delicios.


Moritz Eis

Sursa foto: Moritz Eis


Ii gasesti in Floreasca pe Frederic Chopin si in centru, langa Ateneu. Gelateriile lor sunt super cochete si primitoare.

Inghetata este realizata doar dintre ingrediente naturale, super colorate si savuroase.

Iar aromele pe care le poti incerca la ei sunt speciale. Vanilie de Madagascar, piersica si busuioc sau ginger. Preferatele noastre sunt zmeura si ciocolata alba.

Ceea ce ne place foarte tare la ei este ca isi aleg produsele din Romania, cumpara local. Multe dintre fructe sunt de pe meleaguri transilvanene. Doar ciocolata pastreaza traditia si rafinamentul belgian.

Cel mic sigur se va indragosti de culorile vibrante ale inghetatei de la Moritz Eis.


Puro&Bio

Sursa foto: Facebook Puro&Bio


Ii gasesti pe Campineanu 20, in centru, foarte aproape de Universitate. Un spatiu minimalist, cu un aer industrial.

Gelateria Puro&Bio din Bucuresti face parte dintr-un lant de peste 40 de astfel de localuri din Italia. Ingredientele lor sunt certificate bio.

Aici gasesti aproape 30 de sortimente impartite in trei categorii. Cele pe baza de lapte, sorbeturi si inghetate vegane.

Fructele folosite la sorbeturi sunt romanesti, sezoniere.

Inghetata vegana este facuta din lapte de orez si fructoza. O idee foarte buna pentru cei cu intoleranta, cei care au diabet sau cei care tin post.

Locatia este child-friendly. La etaj este amenajat un spatiu in care cei mici se pot juca in timp ce tu savurezi in tihna cateva cupe cu inghetata.


La Delicii

Sursa foto: Facebook La Delicii


Doar WoW poate sa fie o inghetata cu un asa nume. Gelateria La Delicii se afla in Floreasca, pe Constantin Aricescu.

Aici gasesti cele mai traznite combinatii de gusturi si arome.

Inghetata cu lavanda, portocale cu busuioc, muguri de pin sau lamaie cu rozmarin.

Nu te speria. Gasesti inclusive aromele clasice, pufoase si cremoase.

Daca iti doresti o dupa-amiaza intr-un loc cool si prietenos, trebuie sa ajungi cu cel mic La Delicii.


Cioccogelateria Venchi

Sursa foto: Cioccogelateria Venchi


Gelateria Venchi este situata pe Calea Victoriei. Un local cu un aer boem si o inghetata numai buna de lins pe degete.

Cea mai grea misiune este sa alegi aromele. Sunt atat de multe si atat de gustoase, incat cu greu te poti opri sa nu le incerci pe toate.

Este o gelaterie cu traditie.

Prima a aparut in Italia, in 1878.

Este preparata cu multa grija. Nu o sa gasesti in compozitie coloranti, amidon sau conservanti.

Preferatele noastre sunt cele cu zmeura, cappuccino si pepene galben.


 

Inscriere newsletter 

©2020 by www.wowmom.ro®