Trei sporturi pe care să le practici după serviciu

Alergi toată ziua între ședințe interminabile, discuții cu șefii, strategii la birou. Serbări la grădiniță, întâlniri cu învățătorul, ateliere de creație. Toate astea te lasă fără energie. Nici nu e de mirare că ajungi seara acasă și, de prea multe ori, adormi pe canapea.

Te trezești lipsită de puteri, obosită, fără vlagă. Ei bine, astea trebuie să se termine. Ai nevoie de o schimbare.

Ce ai zice dacă te-ai apuca de sport? Nu, nu mă refer aici la mersul la sală când îți mai amintești. Sau atunci când intri în panică pentru că nu te mai încape vreo pereche de pantaloni.

Vorbim de un sport, la alegere, pe care să îl practici măcar de două ori pe săptămână.

Știu, poate nu ești cea mai activă persoană. Mersul toată ziua pe tocuri e deja un sport extrem pe care îl practici vrei-nu vrei.

Deja te gândești că n-ai timp, că mai bine mergi la copii acasă, ai de făcut ordine, curat etc. Scuze o să găsești la infinit.

Sportul după o zi istovitoare la birou este aur pentru corpul tău. Te relaxezi, uiți de deadline-uri, îți distrage atenția de la toate to do list-urile pe care le ai.

Trei sporturi pe care să le practici după serviciu

Foto: Pinterest


Alergatul este cel mai la îndemână. Ai nevoie doar de o pereche de încălțări și niște pantaloni confortabili. Fă-ți un obicei din a alerga seara, după ce îi bagi pe cei mici la culcare. Profită de liniștea din cartier, bucură-te de aleile pustii. Chiar și preț de 10 minute. Alergatul elimină endorfinele. Adică hormonii responsabili cu fericirea. Mai mult, îți oxigenezi sângele și, ca un mare bonus, îți lucrezi corpul. Setează-ți obiective. Azi alegat o stradă, mâine două, săptămâna viitoare o tură de cartier.

Trei sporturi pe care să le practici după serviciu

Foto: Pinterest


Înotul este cel mai mare dușman al caloriilor. Ce poate fi mai frumos după o zi întreagă de stat pe scaun? Niște ture de bazin. Atunci când înoți, toți mușchii lucrează. Sunt centre pe care le găsești deschise și până la miezul nopții. De cele mai multe ori, dacă ora este târzie, te poți bucura singură de întreg bazinul. 10 minute de înot înseamnă cel puțin 100 de calorii arse.

Tenisul este un sport care îți lucrează corpul, dar și mintea. Te concentrezi la adversar și minge, iar astfel uiți de grijile tale. Cu un instructor sau chiar cu partenerul tău. Terenuri de tenis sunt o mulțime. Sigur găsești unul aproape de birou sau de casă. Poți să mergi pentru o jumătate de oră chiar și în pauza de masă. Astfel scapi de toată energia apăsătoare din ședința ce tocmai ai încheiat-o. Te distrezi, faci mișcare și te simți bine.

Trei sporturi pe care să le practici după serviciu

Foto: Pinterest


Cercetătorii spun că ora ideală pentru a face sport seara este între 18-19. Atunci temperatura corpului este la nivel maxim.

Indiferent dacă ai 20, 30, 40 sau 50 de ani sportul nu face rău nimeni. Ba dimpotrivă!

#sportdupabirou #inot #tenis #sportpentrurelaxare #sportfemeieocupata #sportdupaserviciu #sport #alergat #centresport #alergatreptat #sportpentrustaredebine