Un câine îți colorează viața într-o mie de nuanțe

Cine nu are o Sara ar trebui să-și cumpere. Iar asta o știe toată lumea care o cunoaște. Cine e Sara? Ei bine, Sara este un bichon neastâmpărat, un cățel cu baterii care nu se termină niciodată. Un ghem de blană albă care îmi face viața mai frumoasă în fiecare zi.

Cum ar putea altfel? Poți să le reziști ochilor mici și migdalați? Aș putea vreodată să nu iubesc îmbrățișările luungi, deși m-am dus doar să duc gunoiul. Iar ea se comportă de parcă aș fi fost plecată cinci ani de acasă?

Un câine îți colorează viața într-o mie de nuanțe

Câinii sunt o bucurie. Iar asta o știe oricine are o mogâldeață blănoasă. Te ascultă fără ca vreodată să pună la îndoială cuvintele tale. Te iubesc necondiționat. Sunt umbra sufletului tău. Nu te vor dezamăgi niciodată.

Cercetătorii spun că un câine te face să râzi mai mult, te ține activ și chiar îți reduce șansele să intri în depresie.

Iată de ce trebuie să ai și tu o Sara în viața ta:

N-ai chef de sport? Îți e lene să te duci la sală?

Un câine rezolvă asta. Trebuie să-l scoți în fiecare zi afară măcar de trei ori. Câinele se plimbă, tu faci mișcare. Win-Win.

Câinele te ține sănătos. Inclusiv pe bebelușul tău.

Copiii născuți în case în care există câini au șanse foarte mici de a avea astm sau alergii.

Te învață să fii responsabil

Să ai un câine nu înseamnă doar jucat și smotoceală. El va avea nevoie de hrană, de controale medicale, de plimbări. Trebuie să te gândești de două ori atunci când pleci în concediu, să cauți hoteluri care acceptă animale.

Un câine îți colorează viața într-o mie de nuanțe

Sunt câini care pot detecta inclusiv cancerul

Câinii au un miros de un milion de ori mai dezvoltat față de al nostru. Nici nu e de mirare că pot recunoaște mirosul unei boli. Cancer, diabet sau alte boli grave.

Câinii nu au abilitatea de a se simți vinovați

Nu te supăra pe el atunci când ți-a ros pantoful abia cumpărat sau a împrăștiat mâncarea pe covorul tău alb imaculat.

Câinii visează

Da. E adevărat. Și câinii visează. Iar durata viselor depinde de talia lor. Un câine de talie mică maximum 10 minute, în timp ce un ciobănesc sau un golden visează aproape o oră pe noapte.

Câinii te calmează

Ești supărat? Ai avut o zi prea încărcată la birou? E de ajuns să te joci câteva minute cu blănosul tău, iar starea ți se schimbă. Sunt un remediu mai bun chiar și decât o oră de masaj sau un pahar cu vin.

Un câine te ajută și în viața amoroasă

Ieși în parc cu câinele. E aproape imposibil să nu apară o tânără lângă tine. Câinele a făcut primul pas, apoi depinde de tine cum te descurci 🙂

Te ajută chiar și la curățenie

E seară de filme. Ți-ai luat o pungă mare de popcorn. Filmul e atât de interesant, iar tu sigur nu ești atent la floricelele care îți scapă printre degete. Te salvează companionul tău. E de acord să strângă după tine.

Nu o să regreți niciodată alegerea făcută.

Câinii sunt cei mai tari, iar asta o spun din experiență.

#motivesaaiuncaine #bichon #catei #caine #cenustiaidesprecaini #lucruridesprecaini #golden