Zahărul dăunează grav sănătății

Că tot este debate-ul infinit despre legea fumatului. M-am gândit cum ar suna textele de pe pachetele de țigări dacă înlocuim elementul nociv cu: zahărul. Este același pericol, dacă nu mai mare!

Pentru că nu toți fumam, dar TOȚI mâncăm zahăr. Și nu doar 6 lingurițe femeile și 9 lingurițe bărbații, cât este recomandat pe zi, ci peste 35 kg anual.

WoW MoM Nu i dau zahar

Zahărul poate ucide!

Zahărul dăunează grav sănătății!

Zahărul dă dependența.

Zahărul poate provocă o moarte lentă și dureroasă.

Zahărul afectează creierul și sistemul nervos…de unde și depresia, anxietatea, iritabilitatea, nervozitatea, oboseală cronică, lipsă de energie etc.

Zahărul nu e prieten nici cu aparatul digestiv, provoacă inflamarea duodenului și creează un mediu propice dezvoltării infecțiilor cu E-Coli.

Zahărul înseamnă calorii goale.

Zahărul afectează pielea: pierderea luminozității, a elasticității, apariția cearcănelor, a ridurilor, apariția acneei și ridurilor de expresie.

…and the show can go on.

Faimosul Jamie Oliver a realizat un documentar, intitulat “Sugar Rush”  şi o petiţie, care viza strângerea unui număr de 100.000 de semnături, îndemnand guvernul britanic să introducă o taxă pe băuturile carbogazoase. Noua taxă estima generarea unor venituri de un miliard de lire sterline în fiecare an care ar putea fi folosita in foarte multe scopuri.

Și a reușit. Guvernul britanic va introduce o taxă pe băuturile răcoritoare cu zahăr, cu scopul de a reduce obezitatea la copii. Este un prim pas.

Mereu am spus că înainte să oferim educație copiilor noștri, trebuie să ne educăm pe noi.

Când începem? 🙂

      #zaharuldauneazagravsanatatii

 Claudia Ș.

#campanie #zahar