Testele de ovulație! Ce sunt și la ce folosesc?

Te-ai hotărât? A sosit marele moment? Ești pregătită să devii mamă? Felicitări! Este cea mai importantă decizie. De acum, totul se schimbă. Nimic nu va mai fi la fel.

Suntem convinse că deja ai început să te documentezi despre tot ce înseamnă sarcină. Și, evident, totul începe cu concepția.

Dacă ești hotărâtă să devii mamă, înseamnă că nu vrei să aștepți prea mult până când testul de sarcină o să indice o valoare pozitivă. 😊

Trebuie să îți cunoști perioada fertilă. Sunt tot felul de calcule pe care le poți face în funcție de menstruație. Însă, de un real ajutor sunt testele de ovulație. Ele îți indică exact ziua cea mai fertilă și astfel crești șansele de a rămâne însărcinată mult mai repede.

Testele de ovulație seamănă cu niște teste de sarcină clasice. Tot de urină se folosesc și ele pentru acuratețe.

Pentru a știi data când poți începe testarea, trebuie să cunoști care este durata menstruației. Se calculează foarte simplu – prima zi de ciclu până în ultima zi de dinaintea următoarei menstruații.

Dacă nu ai un ciclu regulat, te poți ajuta de calendarul menstruației din ultimele trei luni.

De exemplu, pentru un ciclu regulat de 28 de zile, perioada fertilă va fi la aproximativ 14 zile distanță față de prima zi de menstruație. Mai exact, daca menstruație a început pe 1 februarie, tu ar trebui să fi în perioada fertilă începând cu 14 februarie.

Ca să știi când ești în perioada fertilă și când să începi testarea te poți folosi și de numeroase aplicații pe care le găsești pe telefon. Ele calculeaza automat, tu trebuie doar sa introduci data începerii ciclului din ultimele luni.

Testele de fertilitate descoperă concentrația hormonului luteinizat, acesta crește semnificativ în perioada de ovulație.

Nu este recomandat să faci testul din prima urină de dimineață. Și asta pentru că hormonul nu este sintetizat și nu va apărea. Cel mai indicat este între 11 și 3 după-amiaza. E suficient să colectezi urina într-un recipient curat. Introduci testul pentru câteva secunde și apoi aștepți în jur de 5 minute rezultatul.

Aceste teste au o acuratețe de 99%.

Dacă rezultatul testului este negativ, nu te descuraja. Îl poți face mai multe zile consecutiv. Rezultatul pozitiv nu va întârzia să apară.

După ce testul de fertilitate îți arată un rezultat pozitiv, e timpul să vă apucați de treabă. 😊Ești în perioada cea mai bună pentru a rămâne însărcinată.

Găsești testele de feritilitate la orice farmacie.

Trebuie să știi că un cuplu sănătos are nevoie de 3 până la 6 luni pentru a concepe. Asta înseamnă că un test de ovulație pozitiv nu îți garantează că vei rămâne însărcinată din prima lună. Trebuie să începi să te îngrijorezi abia după 6 luni. Iar atunci o vizită la medic îți poate aduce explicațiile necesare.

Abia așteptăm să primim vestea cea mare, viitoare WoW MoM! 😊

Folosim cookies pe revista noastră pentru a-ți asigura o experiență wow!

Te rugăm să accepți. De asemenea, ai posibilitatea să refuzi, fără ca acest fapt să te împiedice să vizitezi site-ul nostru. În orice caz, e bine să citești Notificarea privind protecția datelor cu caracter personal din subsolul site-ului.