Travel tips: cum să te bucuri de prima vacanță cu bebelușul

Dacă zilele trecute ne-am ocupat de tips & tricks pentru planificarea zborului cu un bebeluș, astăzi continuăm aventura și punem la cale o întreagă vacanță. Mai exact, prima vacanță cu bebelușul tău, o experiență care implică, înainte de orice altceva, mult stres și multe emoții.

Nu e deloc ușor să călătorești cu un omuleț a cărui stare de spirit se poate schimba oricând, uneori chiar fără să înțelegi cauza, dar asta nu înseamnă că nu poți avea parte de o excursie cu distracție și relaxare în program.

Noi ți-am pregătit câteva trucuri de care să ții cont pentru a te bucura din plin de prima vacanță cu bebelușul.

Alege o destinație child-friendly.

Nu toate destinațiile sunt o idee bună atunci când vine vorba de o vacanță cu bebelușul. De exemplu, orașele mari, ticsite de turiști și mașini, s-ar putea să fie mai greu de gestionat atunci când mergi cu un copil de care trebuie să ai grijă. În plus, zgomotul și agitația din jur l-ar putea speria foarte mult și cu siguranță nu îți dorești să te confrunți cu tantrumuri repetate într-o vacanță.

O alegere mai bună ar fi o destinație liniștită, un orășel la munte (în Europa, Hallstatt, Salzburg, Bled, Lecco, Annecy, Rougon se numără printre cele mai bune opțiuni) sau o insulă cu mai puțini turiști, un loc ascuns, în cazul în care îți dorești o vacanță la soare, cu momente de relaxare la plajă.

Caută apartamente sau case în locul cazării tradiționale la hotel.

O cameră de hotel obișnuită, chiar dacă are un extra-pătuț pentru bebeluș, s-ar putea să nu îți asigure suficientă libertate de mișcare.

Din fericire însă, poți găsi alternative excelente pentru familii pe Airbnb, Booking și alte platforme de rezervări online. Iar prețurile sunt chiar accesibile. În funcție de numărul de persoane care merg în vacanță, alege un apartament cu mai multe camere și bucătărie (de preferat, dotată cu toate ustensilele necesare, în cazul în care va trebui să îi pregătești ceva bebelușului) sau chiar o casă cu terasă ori grădină.

Cât despre planificarea zborului, citește în articolul de mai jos câteva avantaje pe care le ai (gratuit) atunci când călătorești cu bebelușul.

Planificarea zborului: ce trebuie să știi atunci când călătorești cu un bebeluș

Împachetează mai multe borcănele de mâncare.

Nu te gândi că în toate țările vei găsi aceleași branduri de mâncare sau că restaurantele au meniurile adaptate pentru bebeluși.

Ca să fii sigură că nu îți vei petrece vacanța în căutarea mâncării sau că te vei lovi în permanență de refuzul său de a mânca ceva cu care nu e obișnuit, împachetează mai multe borcănele cu mâncare, pachete de cereale sau gustări care îi plac.

Nu uita jucăriile.

Ar fi o adevărată dramă să îi uiți jucăria preferată acasă! Tocmai din acest motiv, implică-l în organizarea bagajelor și roagă-l să se gândească la trei jucării de companie, trei „prieteni” cu care el se va distra în vacanță.

Gândește-te la accesoriile potrivite destinației în care mergeți.

Veți închiria o mașină pentru un drum mai lung, un tur al unei regiuni? Atunci e musai să ai scaunul de bebeluș la tine.

Veți sta mai mult la plajă, la apă și nisip? Dacă nu vă veți deplasa prea mult, un cărucior ușor, un marsupiu sau un baby wrap ar trebui să fie îndeajuns, o opțiune mai bună decât un cărucior foarte mare sau alte coșuri, care v-ar îngreuna mișcarea în vacanță.

Bineînțeles, pentru a lua cea mai bună decizie, trebuie să ții cont și de vârsta copilului. Un nou-născut, de exemplu, are nevoie de un dispozitiv care să îi susțină capul, spatele, picioarele, fără să-l incomodeze.

Citește instrucțiunile fiecărui dispozitiv în parte și, eventual, cere ajutorul unui specialist pentru a-l alege pe cel mai bun.

Foto: pixabay.com

Folosim cookies pe revista noastră pentru a-ți asigura o experiență wow!

Te rugăm să accepți. De asemenea, ai posibilitatea să refuzi, fără ca acest fapt să te împiedice să vizitezi site-ul nostru. În orice caz, e bine să citești Notificarea privind protecția datelor cu caracter personal din subsolul site-ului.