Baby nest-ul, necesitate sau doar un moft?

În urma cu cativa ani, cand aduceam bebelusul in sufragerie sau in living (patutul fiind adeseori in dormitor), il inconjuram de perne sa fim siguri ca nu se rostogoleste. Acum, au aparut solutii care mai de care mai frumoase si practice, un fel de cuiburi moderne numite nest-uri, baby nest-uri.
 
Baby-nest-ul pentru nou-nascuti este un produs confortabil, creat de producatorii moderni, astfel incat bebelusul sa se simta in el ca in bratele mamei.
Salteaua cu forma ergonomica aminteste bebelusului de pozitia intrauterina.
 
Baby-nestul a fost dezvoltat de kinetoterapeuti si osteopati, perinatologi si alti specialisti, astfel incat bebelusii sa se simta intr-un spatiu deschis, ca in pantecele mamei, asadar poate nu e doar un moft.
 
Avantajele baby nest-ului:
• imbunatateste somnul nou-nascutilor, calitatea si durata acestuia - bebelusii se simt mult mai linistiti si dorm mai mult;
• pozitia indoita a corpului bebelusului reduce riscul de colici intestinale;
• ajuta la relaxarea bebelusului prin reducerea tonusului muscular, care afecteaza negativ dezvoltarea copilului;
• reduce riscul de anxietate al copilului, simtindu-se imbratisat;
• dezvolta coordonarea miscarilor si stimuleaza abilitatile motorii generale;
• reduce semnificativ probabilitatea de plagiocefalie la sugari. Deformarea oaselor moi ale craniului apare atunci cand copilul doarme pe o saltea plana clasica. Din aceasta, segmentul craniului din spatele capului bebelusului devine plat sau asimetric daca bebelusul se obisnuieste sa doarma cu capul intors intr-o parte. Baby nest-ul ajuta copilul sa-si tina capul ridicat si sa-l rasuceasca dupa bunul plac;
• fixeaza in siguranta copilul si nu-i permite sa se rostogoleasca.
 
Pe langa faptul ca este confortabil pentru somn, baby-nest-ul ajuta si la hranirea bebelusului intr-o pozitie mai confortabila pentru mama.
 
Datorita greutatii sale reduse, baby-nest-ul pentru nou-nascuti este foarte mobil si usor de transportat.
Baby Nest - Avantajele utilizarii
Dupa cum stiti, in primele luni, bebelusul se simte incomod intr-un spatiu deschis. Devine mai nervos cand bratele si picioarele lui sunt in deplina libertate.
Infasatul rezolva aceasta problema si a revenit la moda. Dar stim deja ca aceasta practica poate fi usor periculoasa.
 
Un bebelus liber este capabil sa se obisnuiasca cu miscarile mainilor si sa devina constient de corpul sau mai devreme, este mai calm si se dezvolta mai bine.
 
Baby nest-ul este mult mai potrivit in aceasta privinta, deoarece protejeaza corpul copilului din toate partile, fara a acorda prea mult spatiu mainilor.
 
Baby nest-ul, spre deosebire de fasa, nu tine mainile atat de strans, dar nu le permite sa se miste haotic.
Al doilea plus este postura naturala a nou-nascutului. In pantec, era intr-o pozitie cu spatele usor rotunjit, iar dupa nastere, este obligat sa se intinda pe o saltea tare, dreapta, care nu adauga confort.
Baby nest-ul, pe de alta parte, permite bebelusului sa se intinda anatomic corect, aproximativ ca in bratele unui adult. Aceasta pozitie ajuta sa faca fata colicilor si tonusului muscular, care ii deranjeaza atat de des pe nou-nascuti.
Analogia cu pozitia unui copil in bratele mamei demonstreaza ca produsul nu este doar dezvoltarea medicilor si a comerciantilor - este o solutie sugerata de noi prin natura noastra.
Forma speciala a saltelei este dezvoltarea neonatologilor francezi care cautau o modalitate de a crea conditii ideale pentru dezvoltarea copiilor prematuri.
 
Dupa ce au observat rezultatele adaptarii lor, si-au dat seama ca inventia ar fi potrivita si pentru copiii sanatosi pe termen lung. Datorita faptului ca salteaua se adapteaza copilului, simuland conditiile prenatale, cand corpul sau este relaxat, fiind moale si calda.
 
Sfaturi pentru alegerea unui baby nest
Parametrul principal este dimensiunea copilului. Unii producatori fac modele universale, deci sunt potrivite pentru a fi utilizate de bebelusii prematuri si cei nascuti la termen.
 
Copiilor care cantaresc cel mult 3 kilograme li se recomanda sa foloseasca modele speciale de baby nest. Cel mai adesea in magazine exista produse destinate copiilor cu greutate redusa.
 
Atunci cand alegeti un producator, studiati recenziile utilizatorilor pentru produs si parametrii tehnici ai acestuia.
 
Un parametru important este calitatea materialelor. Bumbacul natural este cel mai des folosit. Este respirabil si nu creeaza eruptii cutanate.
 
Colectia Mama Boutique de baby nest-uri include produse de calitate inalta cu siguranta sporita pentru bebelusul tau si au baza detasabila, pe car eo poti folosi ca suport pentru schimbat sau pe carucior. In plus au o colectie wow de perne cu urechi sau protectii inteliegente pentru pat, cearceafuri si baldachine aceleasi modele, care vor asigura un design cool pentru camera copilului.