Corina Bârladeanu – doua decenii de comunicare si de 2 X WoW MoM

Corina Bârladeanu, fondatoarea agentiei 2ActivePR, este antreprenor si WoW MoM. WoW MoM a unui baiat de doi ani. Si, în curând îl va aduce lui Max un fratior.
 
Corina e o femeie de succes. A reusit sa îmbine cu brio cariera si viata de familie.
Afla de la ea cum s-a redescoperit dupa ce a devenit mama si care este super puterea ei.
Corina Bârlădeanu - două decenii de comunicare și de 2 X WoW MoM
Sursa foto: Arhiva personala
 
De 18 ani manageriezi o agentie ce ofera servicii in comunicare. In ce moment al carierei ai aflat ca vei fi promovata in functia de mama si cum ai comunicat acest lucru?
 
Era probabil cel mai bun moment in care sa raman insarcinata. Agentia avea deja un nume pe piata si o maturitate care se simte in relatia cu clientii si cu partenerii nostri. Chestiunile personale sunt mai dificil de impartasit, chiar si pentru un comunicator cu vocatie ca mine. Pur si simplu, am amanat momentul pana cand aproape devenise evident.
 
Cum ai experimentat sarcina cu baiatul tau? Ai reusit sa te distantezi de barierele mentale si cele sociale…de acei “trebuie sa faci” sau “nu trebuie sa faci?”
 
A fost o perioada pe care am trait-o cu incantare. Am avut sansa sa am o sarcina usoara si senzatia coplesitoare ca plutesc. Sarcina a aparut la inceputul lui 2016, dupa o vacanta menita sa ma distanteze de un an 2015 greu, marcat de probleme de sanatate ale familiei si decesul mamei. Am simtit ca am primit un mare cadou de la mama si am reusit astfel sa trec mai usor peste pierderea ei. A fost o perioada de reconectare la mine care mi-a dat ocazia sa imi dezvolt acea intuitie aparte care e mai puternica decat orice carte de puericultura citita sau orice sfat iti trece pe la ureche.
 
Sa manageriezi situatiile de criza face parte din job-ul tau. Cum te-a ajutat skill-ul acesta in momentele mai putin usoare cu cel mic?
 
Eu nu imi pierd usor capul. Poate sa fie natura mea sau poate e un comportament antrenat, clar este ca am sange rece in cele mai dificile situatii. Cu Max nu e chiar asa usor, dar tocmai datorita manualelor de criza pe care le-am parcurs, am avut intotdeauna o lista de medici pediatri, homeopati, naturopati sau kinetoterapeuti, rude sau pur si simplu prieteni pe care sa ii pot suna la nevoie.
 
Cel mai dificil pentru un parinte este momentul in care lasa copilul in grija altcuiva. Ai optat pentru bona? Daca da, pe ce criterii ai ales-o?
 
Am cautat caldura, calitate umana si inteligenta. Am avut norocul sa gasesc prin agentia Synchronize Family o bona care a lucrat in sistem Waldorf si Montessori, care este si kinetoterapeut. Fiind tanara are dinamismul si energia pe care fiul nostru o solicita. Suntem foarte linistiti si multumiti de interactiunea dintre Viki si Max.
Corina Bârlădeanu - două decenii de comunicare și de 2 X WoW MoM
Sursa foto: Arhiva personala
 
Cum iti imaginai ca vei fi ca mama si cum te descoperi acum?
 
Stiam ca voi fi o mama buna si atat. Acum ma descopar o mama echilibrata si asta ma bucura.
 
Ce te ajuta sa pastrezi echilibrul intre rolul de sotie, mama, femeie si business woman?
 
Starea de recunostinta pe care o intretin zilnic si momentele de introspectie.
 
Sunt lucruri despre tine pe care le-ai descoperit de cand ai devenit mama?
 
Ca orice mama, am constatat ca am resurse inepuizabile de energie cand e vorba de familie. In acelasi timp, am constientizat ca e important sa am grija de mine, tocmai pentru a fi in forma pentru ei.
 
Ce iti doresti sa invete Max de la tine?
 
Mi-as dori ca Max sa stapaneasca si mai bine ca mine starea de prezenta. Sa fie prezent, sa traisca momentul. Sa se bucure de viata, clipa de clipa, asa cum eu am invatat mai tarziu. Mi-am dorit un copil nu destept si frumos ci vesel si sanatos. Max este un copil foarte vesel si exuberant, puternic si in forma. Ma consider tare norocoasa.
 
Care este super puterea ta?
 
Sa transform o criza intr-o oportunitate. Vad obstacolul, inteleg care sunt schimbarile care se cer facute si actionez fara intarziere. A intelege ca perioadele grele ale vietii noastre sunt cele care ne dau ocazia sa devenim oameni mai mari, mai buni.
 
Cum ai descrie viata ta intr-un cuvant?
 
Frumoasa.