De ce să alegi protectiile individuale pentru patul copiilor?

Pentru ca micuțul tău să aibă un loc cât mai confortabil, în care să se simtă bine și să se odihnească bine, este important să ții cont de diverse aspecte, de la alegerea locului în care să așezi pătuțul la accesoriile potrivite pentru acesta.
 
Daca ai ales deja patutul pentru copil si doresti sa il amenajezi intr-un mod cat mai confortabil, dar in acelasi timp sigur, este timpul sa afli cateva informatii despre modul in care poti alege protectiile pentru patut si de ce sunt indicate protectiile individuale pentru patul copiilor.
 
Protectiile pentru patul copiilor, un accesoriu util si placut
De ce este nevoie sa alegi protectii pentru patul copilului tau?
Pentru ca acestea ajuta la obtinerea unui mediu si a unui loc confortabil, in care copilul tau sa poata dormi fie ziua, fie noaptea, in deplina siguranta.
 
Aparatorile pentru pat au rolul e a proteja copilul de marginea dura a patutului, iar in cazul unor accidente neprevazute, acestea pot reduce semnificativ impactul asupra copilului.
De exemplu, protectiile pentru pat sunt utile in momentul in care copilul se rostogoleste in timpul somnului sau in timp ce se joaca, astfel incat copilul sa nu se loveasca de suprafata tare a patului.
 
 
De asemenea, protectiile pot fi utile si pentru a impiedica bratele sau picioarele copilului sa alunece printre barele de lemn sau sa impiedice curentii de aer care ar putea deranja copilul in timpul somnului.
 
Mai mult decat aspectul util al protectiilor, acestea sunt accesorii care ofera un aspect placut locului creat special pentru momentele de odihna ale copilului tau.
 
Alege protectiile individuale pentru patul copilului
Desi utilitatea acestor protectii este una crescuta, specialistii asociaza utilizarea acestora cu riscul de deces in somn la sugari, fiind inregistrate cazuri de sufocare, de strangulare sau de prindere in capcana a micutilor.
Alternativa sigura la protectiile clasice pentru pat, protectiile individuale pentru patul copiilor pot fi alese cu incredere in aceleasi scopuri mentionate mai sus.
 
Tipuri de protectii individuale pentru patul copilului
Din categoria protectiilor individuale pe care le poti alege pentru patul copiilor fac parte atat protectiile care se prind cu fermoar de fiecare bara a patutului, acestea fiind realizate din materiale sigure, prietenoase cu copilul si cu burete in interior pentru un plus de siguranta, cat si protectiile impletite care pot fi fixate pe patut cu sireturi.
 
Acestea pot fi realizate din catifea fina si delicata, din bumbac moale sau din alte materiale naturale, sigure si confortabile pentru copil.