Pompa de san electrica sau manuala?

Pe piata exista diverse pompe de san, atat manuale, cat si electrice.
 
Dar nu este usor sa gasesti un model de inalta calitate si parerea mea este ca nu poti face rabat de la acest lucru in perioada cea mai delicata din viata ta.
 
Pompa pentru san se utilizeaza pentru a exprima laptele matern. Functia principala a dispozitivului este de a facilita hranirea copilului, deoarece este posibil ca bebelusul sa nu goleasca complet sanul, iar laptele trebuie exprimat. In caz contrar, producerea laptelui poate scadea ( conform principiului cerere - oferta). Desigur, nu trebuie exagerat cu pomparea sanului pentru a nu incepe sa produci mai mult lapte decat are nevoie bebe si astfel poti provoca furia laptelui. Echilibru intotdeauna este o idee buna.
 
Ce pompa este mai buna: manuala sau electrica?
Opiniile difera intotdeauna cu privire la aceasta alegere. Desigur, depinde de preferintele personale si de trasaturile anatomice, dar si de buget.
Daca nu intampinati probleme speciale cu alaptarea, puteti alegeti versiunea manuala a pompei pentru san.
Pompele electrice economisesc timp si efort, astfel incat expertii recomanda alegerea unui model electric.
 
Atunci cand alegeti o pompa pentru san, acordati atentie catorva puncte:
• Conform principiului de functionare, pompele de san pot fi manuale sau electrice. Manuale - au o baza mecanica, dar va fi nevoie de mult mai mult efort pentru a exprima laptele.
• Pompele de san au intre 1 si 4 moduri de functionare. Unele modele au un debit reglabil.
• Dispozitivele difera intre ele in ceea ce priveste asamblarea si designul.
• Dispozitivul este fabricat din mai multe materiale - latex, silicon, plastic. Verificati cu vanzatorii care dintre materialele prezentate sunt hipoalergenice.
 
Pentru noi calitatea este esentiala, de aceea recomandam alegerea pompei de san LOLA& LYKKE®. Portabila, fara fir, usoara, cu incarcator USB – va fi de un real ajutor in bagajul oricarei mamici.
Tehnologia inteligenta a ecranului tactil se bazeaza pe o experienta de pompare super-convenabila.
Designul mic si usor imita modelul natural de supt al bebelusului si ofera 6 setari de stimulare si 9 moduri de exprimare.
Afisajul digital are un buton de memorie si un temporizator pentru urmarirea si inregistrarea usoara a sesiunilor de pompare.
Pompa are doar 5 piese, facilitand curatarea si asamblarea sa.
Cea mai buna pompa electrica pentru san pe care o puteti alege este o pompa electrica inteligenta cu multe functionalitati diferite.
 
Multe pompe electrice necesita o priza, in timp ce altele necesita baterii. Alegand pompa de san electrica Lola & Lykke Smart, va puteti bucura de functionalitati precum utilizarea wireless, care va vor permite sa va deplasati mai liber si sa pompati ori de cate ori aveti nevoie.
Pompa Lola & Lykke functioneaza in doua faze: stimulare si exprimarea eficienta a laptelui. Aceasta pompa electrica este surprinzator de usoara, cu o multitudine de functii.
 
Un alt aspect principal este compatibilitatea intre diferite sticle de pompare si capacitatea de a pastra cu usurinta laptele matern.
Pompa de san Lola&Lykke este compatibila cu multe biberoane standard, iar depozitarea laptelui matern exprimat este usoara cu adaptorul la indemana, care va permite sa pompati direct in punga de stocare a laptelui.
 
Cand este cel mai bun moment pentru a folosi pompa?
Daca bebelusul tocmai a fost hranit dar sanii nu se simt goi, o sesiune de exprimare poate spori lactatia. In primele 6-12 saptamani, corpul dumneavoastra lucreaza pentru a va regla cantitatea de lapte, astfel incat sa aveti exact cantitatea potrivita de care are nevoie copilul.
 
Daca a mai ramas lapte in san dupa hranire, corpul incepe sa produca tot mai putin. Daca doriti sa aveti lapte suplimentar sau sa ii cresteti cantitatea, exprimarea laptelui dupa alaptare va semnala corpului ca este necesar acest lapte si va continua sa produca mai mult.
 
Excesul de lapte poate fi depozitat la frigider sau la congelator, in functie de momentul in care ceti decide sa-l utilizati pentru masa bebelusului. Exista saculeti speciali de lapte cu adaptor direct la pompa de san, pe care este important sa notati data extragerii laptelui matern.
 
Daca ati incercat pomparea imediat dupa alaptare, dar nu ati reusit sa exprimati, asteptati aproximativ 30 de minute dupa hranire.
 
Incercati sa va planificati cel putin o ora intre sfarsitul sesiunii de pompare si urmatoarea hrana a bebelusului.
 
Alaptarea este un proces minunat pentru care trebuie sa ai multa rabdare si intelegere fata de tine si de corpul tau. Probabil ca este cel mai fabulos mod de a te conecta cu bebelusul. Este vital sa ai incredere ca poti si vei vedea ca totul va fi perfect.